glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Orori comise de față cu propriii copii. Condamnat la doar 6 ani de închisoare, după ce a violat o fetiță de 11 ani

Un bărbat, din Simeria, a fost condamnat de Judecătoria Deva la șase ani de închisoare, după ce a violat, în repetate rânduri, o fetiță de 11 ani. Copila era fiica concubinei sale, iar totul s-a petrecut, prima dată, când femeia era acasă. Mama a fost nevoită, însă, să plece în străinătate, iar viața micuței a devenit din ce în ce mai grea. Ororile au fost comise pe parcursul mai multor luni, de față cu propriii copii ai brutei, mai mici decât victima.

Calvarul micuței a început în primele luni ale anului 2015. Timp de câteva luni, fetița a fost supusă la tot felul de perversiuni sexuale. În primă fază, fata a fost amenințată să nu îi spună nimic mamei. Totul se petrecea atunci când femeia dormea, iar, de frică, victima nu spunea nimic. Apoi, mama a plecat la muncă în străinătate, și copila a rămas „în grija” agresorului. De față cu cei doi băieți ai săi gemeni, mai mici decât fata, bărbatul a supus-o, în repetate rânduri, la cele mai oribile lucruri. Femeia s-a întors din străinătate înainte de luna octombrie a anului 2015, și acela a fost momentul în care a aflat de coșmarul trăit de fetița sa. A mers direct la poliție, unde a povestit totul.

Condamnare ușoară, pentru faptele comise

După un proces care a durat mai bine de un an și jumătate, magistrații Judecătoriei au dat, săptămâna aceasta, sentința. Pentru faptele oribile comise, Dumitru M. a fost condamnat la o pedeapsă ușoară, în comparație cu ceea ce a trăit copila. Acesta a primit trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală și cinci ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol. „Contopeşte pedepsele principale stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, astfel că inculpatul execută pedeapsa rezultată de 6 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în sentința magistraților Judecătoriei Deva.

Instanța i-a interzis lui Dumitru M. și câteva drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; drepturile părinteşti; dreptul de a fi tutore sau curator; dreptul de a comunica cu victimele minore ori cu mama acestora sau de a se apropia de aceştia la o distanţă de 500 m; dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau locul unde minorii stau ori desfăşoară activităţi sociale la o distanţă de 500 m.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Tags