glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Ordinul de protecţie, greu de respectat

Un tânăr a fost reținut și urmează să ajungă în fața judecătorilor pentru că a încălcat ordinul provizoriu de protecție emis de polițiștii din Uricani. Măsura dură aplicată agresorului vine ca urmare a modificării legislației care le dă dreptul polițiștilor să intervină în scandalurile domestice și să emită după evaluarea situației ordinul provizoriu de protecție.
Tânărul a ajuns în această situaţie după ce și-a amenințat fosta iubită, încălcând astfel ordinul de protecție preventivă emis pe numele său cu o zi înainte. Agresorul a venit la locuința acesteia și a agresat-o verbal. Când au ajuns la locul conflictului polițiștii l-au găsit pe agresor cu un topor în mână. „După aplanarea conflictului poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre comiterea infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordin de protecție, întrucât faţă de tânăr, miercurea trecută, a fost emis un ordin provizoriu de protecție, prin care acesta avea obligația să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de fosta concubină și faţă de locuința acesteia”, a precizat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Ordinul provizoriu de protecţie fusese emis de poliţişti după ce agresorul în vârstă de 25 de ani, a amenințat-o pe femeie și a distrus ușa locuinței acesteia. Atunci, bărbatul a plecat înainte de sosirea echipajului de poliţie, care a fost alertat prin Serviciul de Urgenţă 112. La scurt timp însă, tânărul recalcitrant a fost găsit de poliţişti în casa mamei sale.
După încălcarea ordinului provizoriu de protecţie, agresorul a fost reținut preventiv pentru 24 de ore și dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv urmând să fie prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.