glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Orăştia, aproape să mai „bifeze” o finanţare europeană

Primăria Orăştiei anunţă că proiectul depus pentru a transforma vechea clădire a spitalului din oraş într-un muzeu al civilizaţiei dacice a trecut de fazele de evaluare şi a intrat în cea de precontractare. Proiectul a fost realizat şi depus în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Conform inţiativei, vechea clădire va avea, la parter, o secţiune dedicată expoziţiei de carte şi icoane vechi, dar şi un spaţiu de documentare şi cercetare pentru Comitetul UNESCO şi pentru cel al Sarmizegetusei Regia. Tot aici ar urma să mai fie amenajat şi un centru de promovare şi informare turistică. Primul etaj al clădirii ar urma să găzduiască secţia de etnografie şi artă populară, iar cel de-al doilea, secţiunea dedicată civilizaţiei dacice. „Clădirea va conține săli de expunere, săli de conferinţe şi expoziţii temporare, depozite şi spaţiu carantină, laborator restaurare obiecte de etnografie, birouri, spaţii pentru pază, spaţiu pentru vânzare bilete şi suveniruri, garderobă, căi de acces (holuri, scări, ascensor), cameră de oaspeţi”, completează primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan. Valoarea totală a proiectului este de 24,3 milioane de lei, iar acesta include şi reabilitarea a două străzi din imediata apropiere a imobilului.
Până acum, Primăria Orăştiei a depus la ADR Vest proiecte în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, o parte dintre ele aflându-se deja în implementare, celelalte ajungând în faza de pre-contractare. Pe lângă acestea, edilii oraşului amintit au mai reuşit să atragă, în ultimii trei ani, 7,2 milioane de euro prin PNDL 2 pentru alte obiective de investiţii.

Citeşte şi:
https://glasul-hd.ro/cj-hunedoara-si-primaria-orastie-depun-un-proiect-de-peste-5-milioane-de-euro-pentru-un-muzeu-al-civilizatiei-dacice/