glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Oancea a pus (din nou) gând rău micro-hergheliei de lângă ştrand

Primarul Devei spune că, de data aceasta, va rezolva problema grajdului dintre blocuri. A mai încercat, în 2006, ca viceprimar, dar nu a reuşit

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Deva, în frunte cu Florin Oancea, au „descins” ieri pe strada Gheorghe Doja, între blocurile P3 şi 80/2 în încercarea de a-l convinge pe ocupantul unei case din zona amintită să renunţe la a mai creşte cai. Acum, se pare, sunt doar şase exemplare cabaline aici. În trecut au fost mai multe, spun vecinii. Locuitorii blocurilor din zonă se plâng de mirosurile emanate de micro-herghelie de mai bine de 20 de ani, de când a apărut. Lor li se adaugă acum şi clienţii ştrandului municipal din Deva.

Deocamdată, angajaţii Primăriei n-au reuşit mare lucru. Primarul Florin Oancea spune însă că, de data aceasta, disputa va fi câştigată de municipalitate. Crescătorul de cai a făcut ce-a făcut şi până acum: „le-a dat cu flit” reprezentanţilor autorităţilor.

Ieri, primarul Devei a anunţat că va propune Consiliului Local schimbarea regulamentului local privind creşterea şi deţinerea animalelor domestice, astfel încât în zonele centrale şi semi-centrale ale oraşului să nu mai poată fi găzduite sub nicio formă nici cabalinele, nici oile, nici porcinele, nici bovinele şi nici păsările de curte.

Urgenţa întârziată 20 de ani

L-am întrebat pe Florin Oancea de ce nu s-a rezolvat problema micro-hergheliei până acum, mai ales că el însuşi a mai mers în zonă, în 2006, împreună cu primarul de la acea vreme, Mircia Muntean, promiţând amândoi încă de pe atunci o soluţie. „Nu s-a rezolvat pentru că fiecare instituţie spune «Noi nu putem face mai mult». Nu mă întrebaţi de ce nu s-a schimbat încă de pe atunci regulamentul. Vă reamintesc că eu am lipsit 8 ani din sectorul public. Persoanei în cauză i s-au aplicat amenzi, în trecut, pe care nu le-a plătit. Apoi şi-a schimbat domiciliul, ca să nu mai poată fi amendat. Locuieşte oficial în Germania şi susţine că nu sunt caii lui. Am solicitat şi sprijinul Prefecturii Hunedoara. Domnul prefect s-a implicat imediat convocând la discuţii reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar – Veterinare. Probabil că săptămâna viitoare vom avea şi un Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe tema asta”, a declarat Florin Oancea.

Dezbaterea publică pentru modificarea regulamentului referitor la deţinerea şi creşterea animalelor domestice în Deva este programată pentru joi, 4 iulie, la ora 14.00 în Sala Mare a Primăriei Deva, iar un proiect de hotărâre a Consiliului Local va fi supus la vot într-o şedinţă extraordinară ce se va desfăşura luni, 8 iulie. „ După ce vom avea şi hotărârea de consiliul local aprobată, mai ales că omul în cauză susţine că nu sunt caii lui, vom merge şi-i vom ridica de acolo, după care vom face curat”, adaugă primarul.

Tags
Back to top button
Close
Close