glasul-hd.ro Web analyticsActualitateAdministrație

O nouă fabrică de automotive la Hunedoara. Grupul german Schieffer doreşte să cumpere terenul de la „Materii Prime”. Primăria e nevoită să-l scoată la licitaţie.

Consiliul Local Hunedoara dezbate astăzi, într-o şedinţă deîndată, scoaterea la licitaţie a terenului de 80.000 de metri pătraţi deţinut de municipalitate în zona „Materii Prime”, pe raza satului Peştiş, chiar la intrarea în municipiu.

Procedura este necesară după ce compania germană Schieffer, prin sucursala sa din România, care activează în domeniul automotivelor, a solicitat Primăriei Hunedoara un teren pe care să-şi ridice o capacitate de producţie. Nemţii nu au fost interesaţi nici de concesiuni în situl industrial de lângă Castelul Corvinilor şi nici de închirierea vreunei suprafeţe din vechiul parc industrial. De fapt, în mediul de afaceri se ştie despre companiile germane că atunci când fac o investiţie, o fac pe termen mediu şi lung, motiv pentru care preferă să aibă terenul în proprietate, nicidecum „în chirie”.

„Discuţiile cu reprezentanţii companiei respective au început cu vreo şase luni în urmă. Nu am dorit să fac nimic public şi pentru că aşa am fost rugat de domniile lor dar şi pentru că nu am vrut să vorbesc despre «blana ursului din pădure». Din păcate, fostul primar a făcut pliante în care se spune că Hunedoara poate oferi terenuri cu titlu gratuit. Legislaţia nu ne dă voie însă să facem aşa ceva. Mâine (astăzi) n.red. se supune la vot aprobarea organizării unei licitaţii pentru acel teren şi se aprobă preţul de pornire al licitaţiei. Nu cunosc detalii despre numărul de locuri de muncă şi alte informaţii economice referitoare la investiţia companiei”, spune Bobouţanu.

3,2 Euro/ mp

În urma unei evaluări făcute de Proevacons Imob SRL Hunedoara, preţul de începere al licitaţiei a fost stabilit la 1.190.270 de lei fără TVA, adică aproximativ 3,2 Euro pe metrul pătrat. La evaluarea terenului s-a ţinut cont şi de faptul că terenul este destul de deteriorat fiind pretabil doar pentru activităţi industriale.

Conform notei de fundamentare a proiectului propus mâine spre adoptare în Consiliul Local, într-o primă fază, pe terenul de la „Materii Prime” se vor crea 50 de locuri de muncă, urmând ca, într-un interval relativ scurt, să se ajungă la 150 de noi locuri de muncă.

 

UPDATE: Investiția este deocamdată blocată. Detalii, urmând link-ul de mai jos:

Investiție blocată: consilierii PER și PNL au respins vânzarea terenului de la ”Materii prime”

Back to top button