glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

O groapă rupe mașinile pe un drum județean de aproape un an

CJ Hunedoara nici n-a astupat groapa, nici nu i-a avertizat pe șoferi de pericol

Un drum cu mașina între Ilia și Brănișca te poate obliga să faci o vizită la service. Asta după ce dai jos roata făcută praf și o pui pe cea de rezervă. Unii au avut ghinionul să se trezească cu anvelopele tăiate la două roți. Totul din cauza unei gropi pe care administratorul drumului, Consiliul Județean Hunedoara, nu a astupat-o de cel puțin 11 luni. Și nici nu a marcat locul ca șoferii să-l poată ocoli.

La stat o duc bine până și gropile. Stau tolănite pe drumuri și le priește statul pentru că se fac tot mai mari. Mușcă din drum, se lățesc și se adâncesc. De la stat nu le are nimeni treabă, fie vară, fie iarnă, și nu le deranjează nimeni nici măcar cu o lopată de pietriș. Există gropi pe care administratorul drumului nu le bagă în seamă, nu le semnalizează, nu le pune marcaje ocolitoare și nu le repare cu lunile sau cu anii. Singurii care văd gropile sunt șoferii, dar când le-au văzut e deja prea târziu.

Drumul Județean 706A leagă localitățile Ilia și Vălișoara (până la DN 76 Deva – Oradea) și trece prin Bretea Mureșană, Brănișca, Păuliș, Băița și Ormindea. La ieșirea din Ilia spre Bretea Mureșană, cu aproape 150 de metri înainte de intersecția cu drumul spre Țebea, există o adevărată capcană pentru șoferi. O groapă nesemnalizată lovește la sigur mașinile care circulă pe sensul de mers spre Brănișca. Cine merge pentru prima dată pe drumul județean are toate șansele să intre din plin în ea. Noaptea ești victimă sigură. Groapa există cel puțin din luna noiembrie a anului trecut. Un șofer din Deva s-a ales atunci cu cauciucurile de pe partea dreaptă tăiate după întâlnirea cu groapa. Tocmai își pusese cauciucuri noi de iarnă. I s-au făcut praf. Cum avea două anvelope tăiate în groapă și o singură roată de rezervă a fost o întreagă aventură să poată porni din nou la drum. Sâmbătă, la scurt timp după ce „Glasul Hunedoarei” a fotografiat groapa de pe drumul județean, două doamne aflate într-o mașină înmatriculată în alt județ au avut ghinionul să treacă prin zonă. Pană la roată din dreapta față și amândouă jențile îndoite pe partea dreapta.

Se aşteaptă un răspuns

Sunt cel puțin 11 luni de când administratorul drumului, Consiliul Județean Hunedoara, nu a reparat bucata de drum și nu a pus nici măcar o avertizare ca șoferii să poată evita pericolul. Cine știe câți oameni și-au stricat mașina și ziua în groapa de pe DJ 706A… Suntem în situația clujenilor care au protestat față de nepăsarea autorităților organizând „o petrecere aniversară” pentru o groapă de pe un drum județean care împlinise un an. Oamenii i-au bătut obrazul administratorului drumului adunându-se în jurul gropii cu tort, șampanie și artificii.

Glasul Hunedoarei i-a semnalat situația de pe drumul Ilia – Brănișca administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, și i-a trimis și fotografii cu locul în care se află groapa pe drumul județean. Costel Avram a declarat că va reveni cu un punct de vedere și cu informații despre problema sesizată de ziar. Vom publica poziția oficială a autorităților pe acest caz când vom primi răspunsurile lor.

Tags
Back to top button
Close
Close