glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Noul administrator public al Devei, cu „biciul” pe angajați din prima zi în primărie

Vasilică Potecă, noul administrator public al Devei, începe, de astăzi, munca în administrația locală din municipiu. Potecă a fost, ieri, în primărie, iar impresia pe care i-au creat-o angajații a fost, spune el, „deranjantă”.   

Noul administrator public este nemulțumit de faptul că angajații Primăriei stau pe holuri, iar la discuțiile cu conducerea administrației locale nimeni nu își notează nimic. „Mâine este prima zi de lucru, astăzi mi s-a dat dispoziția. Nu a fost nevoie să fac un tur al Primăriei, pentru că au făcut ei un tur cu mine. Intrând, de la portar și până pe holuri, am cunoscut o grămadă de angajați ai Primăriei. Nu am fost foarte plăcut surprins de tipul de reacții pe care l-am văzut, pentru că, în primul rând, nu înțeleg de ce nu stăm în birouri, și de ce suntem pe holuri. Asta a fost prima mea chestiune, pe care o impun de ani de zile, de când lucrez în administrație. Din cauza asta, prima impresie a fost puțin deranjantă. Pe urmă, i-am văzut pe directorii de la servicii și m-am șocat că vin cu fel de fel de probleme, dar nu își notează nimic și începe așa un fel de conferință generală. A fost un pic șocantă prima zi”, spune administratorul public, Vasilică Potecă.

Amenințări la adresa celor care nu își fac treaba

Începând de miercuri, Vasilică Potecă susține că în Primăria Deva se va lucra doar după proceduri, instituție pe care o aseamănă acum cu o casă plină de mobilă, de mai multe stiluri. „În cele câteva ore de când am venit în Primăria Deva, am avut senzația că sunt într-o casă cu foarte multă mobilă, de diferite stiluri. Acestei case pline de mobilă trebuie să îi dăm un sens. Ori renunțăm la o parte din mobilă, ca să nu ne mai lovim la picioare, simplificând traseele în casă, ori așezăm mobila în așa fel încât să aibă un singur stil și o singură față. Ceea ce pot să vă asigur este că și contractul meu este pe perioadă limitată, dar le spun și celor care se simt în siguranță, fiind pe perioadă nedeterminată, că totul poate deveni limitat. Nu voi ezita să lucrez cu serviciile și cu personalul din subordine după proceduri. Nu am ambiția să stau pe viață aici, am venit pentru că vreau să lucrez cu domnul primar Florin Oancea, vreau să lucrez cu această echipă și le promit și colegilor mei din primărie că vom lucra împreună, dar vom lucra în sensul în care îmi voi impune atât ceea ce știu din anii trecuți, dar vă asigur că unora nu le va fi foarte comod”, mai spune administratorul public al Primăriei Deva.

Vasilică Potecă a candidat pentru concursul de administrator public al municipiului Deva, promovând examenul cu 92,66 puncte la proba scrisă şi 97,16 puncte la interviu. La concurs s-a mai înscris și Robert Spitzel, dar după proba dosarelor, nu s-a mai prezentat la concurs.

Înainte de a ocupa această funcție a fost administrator public la Primăria Ilia și subprefect al județului Hunedoara. El ocupă funcția de secretar general al PNL Hunedoara.