glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Nistor demisionează de la conducerea CJ. Mircea Bobora este propunerea PSD pentru președinția Consiliului Județean

Astăzi, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean, va demisiona de la președinția instituției, după ce a fost ales deputat, pe listele PSD. Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara a decis, sâmbătă, în unanimitate, ca Mircea Bobora să fie propunerea pentru noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. De asemenea, tot sâmbătă, a fost stabilită propunerea de vicepreședinte al CJ, în locul lui Bobora, locul acestuia urmând a fi luat de Daniel Andronache.

Săptămâna trecută, Laurențiu Nistor a făcut publică decizia sa de a alege postul de deputat și nu pe cel de președinte al CJ Hunedoara. Sâmbătă, Biroul Permanent Județean al PSD să reunit, iar membrii social-democrați au decis care e propunerea lor pentru viitorul președinte al instituției, dar și pentru funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara. „S-a hotărât, domnul Bobora a fost votat în unanimitate să fie propunerea PSD pentru președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Mâine (astăzi) va fi ședința de CJ în care va fi ales președinte, iar domnul Andronache va fi ales vicepreședinte al instituției. Eu îmi voi da demisia, cu regret în suflet. Dar, asta este. Trebuie să fiu disciplinat față de partid. Ce îmi spune partidul aia trebuie să fac”, a declarat Laurențiu Nistor. Mircea Bobora spune că este pregătit să preia funcția de președinte al CJ Hunedoara. „Am antrenament, am făcut cantonament… Categoric că sunt pregătit, după șase luni ca vicepreședinte, dar și după o perioadă în care am fost împuternicit de președinte să îl înlocuiesc. O să vedem rezultatul votului”, a declarat Mircea Bobora, actual vicepreședinte al CJ Hunedoara și propunerea PSD pentru președinția instituției.

PNL va avea o propunere de președinte

Și membrii Partidului Național Liberal vor avea o propunere de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Aceștia vor lua o decizie privind numele celui care va fi propus în această dimineață, înainte de ședință. „Eu i-am rugat pe colegi să se întâlnescă și să stabilească, pentru că le-am recomandat să meargă cu o propunere. Le-am spus să se întâlnească înainte de ședință. PNL clar va avea o propunere”, a spus Florin Roman, președinte interimar al PNL Hunedoara.

Dacă partidul vrea, nu contează ce vor cetățenii?

deschidere-caseta-watermarkÎn luna iunie a anului acesta, cetățenii din municipiul Lupeni l-au ales pe Cristian Resmeriță primarul lor. Câteva luni mai târziu, acesta a fost trimis în Parlament, de oameni din întreg județul, fiind pe lista PSD la Senat. Acum, la momentul deciziei, se nasc întrebările: „Ce conteză mai mult? Ce vrea partidul, care te-a pus pe o listă, sau ce vor cetățenii din localitatea în care ai fost ales primar?”. „Eu sunt convins, 99%, că domnul Resmeriță va merge la Senat. Trebuie să respecte disciplina de partid și domnul Resmeriță, că altfel nu trebuia să încurcăm lucrurile și să candideze pe listele de la parlamentare. Partidul i-a cerut să candideze pe liste, a candidat și trebuie să respectăm hotărârea de partid la nivel național”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara. „O să anunț asta într-un cadru organizat. Eu nu pot să contrazic președintele niciodată. Eu am respectat întotdeauna disciplina de partid, dar o să anunț totul într-un cadru organizat”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni și senator ales PSD. Dacă Cristian Resmeriță va alege Senatul, în Lupeni vor fi organizate, din nou, alegeri pentru primar. La fel cum se va întâmpla în comuna Sălașu de Sus, unde primarul Sorin Marica, ales deputat pe listele PSD, a decis deja să meargă în Parlament.

Tags
Back to top button
Close
Close