glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Nereguli grave la Spitalul Județean, după un control intern

Probleme cu timpii de așteptare la Unitatea de Primiri Urgențe, cu depozitarea medicamentelor la Dermatologie și cu curățenia la ambele secții. Acestea sunt rezultatele unor controale inopinate făcute de noul director medical interimar al Spitalul Județean de Urgență Deva, Lucia Moga, la trei dintre secțiile unității – Psihiatrie, Dermatologie și Unitatea de Primiri Urgențe.

Lucia Moga este specializată în medicina de urgență și ocupă postul de director medical interimar al SJU Deva din 2 august, pentru o perioadă de maximum șase luni.

Concluziile noului manager sunt că, la două dintre secții – Dermatologie și UPU, s-au constatat „nereguli grave”. „La secția de Dermatologie am efectuat un control și am depistat nereguli legate de curățenie, depozitarea necorespunzătoare a materialelor de curățenie și a medicamentelor, situație în care tot personalul aflat pe tură în momentul respectiv a fost sancționat cu avertisment, inclusiv asistenta șefă. La UPU am depistat probleme legate de timpii de așteptare și de curățenie. Și aici, personalul responsabil va fi sancționat”, a declarat Lucia Moga.

Măsuri urgente la Urgență

Directorul medical susține că personalul de la UPU Deva va primi un tabel cu timpii de așteptare pentru toate cele patru coduri în baza cărora se face prioritizarea consultațiilor, iar cine nu va respecta timpii stabiliți va fi sancționat. „Nu este normal ca, de exemplu, un pacient cardiac să nu beneficieze de un consult de specialitate în cel mai scurt timp. Am 30 de ani de experiență în medicina de urgență și știu cum trebuie să funcționeze o astfel de secție”, spune managerul. Lucia Moga anunță ca va face controale în spital și în zilele următoare pentru a vedea personal cum funcționează secțiile și a sta de vorbă cu pacienții.

Tags