glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, propune publicului, un nou monument istoric din județul Hunedoara – Peștera Zidită de la Mada

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, propune publicului, un nou monument istoric din județul Hunedoara, în cadrul deja cunoscutului proiect on-line, Un monument pe săptămână.

Azi, 20.05.2020, vă invităm să descoperiți, un monument mai altfel decât cele prezentate până acum – o peșteră zidită, de la Mada. Fortificată în vremuri în care haiducia era o constantă a vieții de zi cu zi, la sfârșitul secolului al XVII-lea și la începutul secolului al XVIII-lea, a fost folosită și mai târziu.

Este unul dintre monumentele care ies în evidență prin pitorescul peisajului în care se încadrează, dar și prin ineditul caracterului său (dr. Iosif V. Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a MCDR Deva).

Vă așteptăm, să vizionați, în mediul virtual, propunerea noastră, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro

Back to top button