glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateUltima oră

Mircia Muntean, eliberat temporar din închisoare

Fostul lider politic şi primar al Devei, Mircia Muntean, se află acum într-o „permisie” pe care a primit-o din partea comisiei de individualizare a regimului de detenţie existentă în cadrul Penitenciarului Deva. Mircia Muntean va trebui să se întoarcă în penitenciar pe data de 13 mai.

„Domnul Mircia Muntean beneficiază de o permisie în perioada 7 – 13 mai. Comisia de individualizare a regimului de detenţie i-a acordat această permisie, în baza prevederilor legale, datorită faptului că dumnealui munceşte în cadrul penitenciarului şi are o conduită foarte bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru.

Conform legii, deţinuţii care au o bună conduită şi participă la activităţile din cadrul penitenciarului pot beneficia, printre altele, de permisiunea de a ieşi din unitatea de detenţie pentru câteva zile.

Mircia Muntean a fost condamnat la şase ani de închisoare după ce, în toamna lui 2012, a fost prins sub influenţa alcoolului la volan. A primit doi ani de închisoare. Pentru că mai avea o pedeapsă, de patru ani cu suspendare, în urma unui dosar vechi din 1999 (dosarul Shell), în care fusese acuzat de abuz în serviciu, suspendarea executării pedepsei a fost anulată, iar cele două pedepse s-au cumulat. Muntean a ajuns după gratii în aprilie 2017, după ce câştigase al cincilea mandat de primar al Devei. Va putea solicita eliberarea condiţionată în toamna anului viitor.

Tags