glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Mini-vacanţa de 1 mai, la Castel: de două ori mai mulţi turişti decât într-o lună de iarnă

Castelul Corvinilor a fost, din nou, principala atracţie turistică a judeţului, în mini-vacanţa de 1 mai. Peste 12.000 de vizitatori au fost înregistraţi aici, mult mai mulţi decât la Cetatea Devei.

Sâmbătă, duminică şi luni, Castelul Corvinilor a avut, în medie, 3.400 de vizitatori plătitori pe zi. Ieri, adminstratorii monumentului spuneau că nu pot să prevadă numărul turiştilor doar pentru ziua de 1 mai însă estimau că acesta va fi de cel puţin 2000. „În toate aceste zile, turiştii care au venit la Castel au avut parte şi de demonstraţii şi momente de interacţiune cu membrii Ordinului Cavalerilor de Hunedoara. În rest, nu au fost probleme deosebite”, spune Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor.

În ianuarie, anul acesta, la obiectivul amintit, au fost înregistraţi 6.700 de turişti, iar în februarie 5000.

În acelaşi interval 28 aprilie – 1 mai, numărul turiştilor care au urcat în Cetatea Devei a fost de aproximativ 5.000. „Vârful” a fost în zilele de duminică şi luni, câte 1.500 de turişti, cu aproximaţie: „Acum (la ora 16.00 – n.red.) deja nu mai avem coadă la urcarea cu telecabina. Dacă mai sunt câte 20 de oameni care aşteaptă. Lumea se pregăteşte să plece către casă. Mă refer la cei veniţi din alte părţi. În plus au început şi spectacolele în cealaltă parte a oraşului (în zona Bejan şi în parcarea Auchan – n.red.)”, declară Alin Suciu, şeful Serviciului Telecabină din cadrul Primăriei Deva.