glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Microbuz școlar, abandonat în parcare. Copiii din Cârjiți fac naveta la școală pe banii proprii, deoarece microbuzul a rămas fără șofer

Microbuzul școlar al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva este abandonat în parcarea unității școlare de anul trecut. În tot acest timp, copiii din mediul rural sunt nevoiți să facă naveta la școală pe banii lor, din cauză că Primăria Deva nu a obținut încă un post de șofer pentru microbuz.

La mijlocul lunii septembrie a anului trecut, Guvernul României le-a făcut o bucurie elevilor şi cadrelor didactice de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva și le-a dăruit un microbuz nou, cu 16 (plus 1) locuri. Mașina urma a fi folosită pentru deplasările pe care elevii liceului le efectuează atât în judeţ cât şi în ţară, la competiţii, concursuri şi olimpiade, sau la evenimentele la care sunt invitaţi. De asemenea, microbuzul trebuia să fie folosit şi de elevii navetişti din cadrul liceului. Deși predarea microbuzului către conducerea școlii a fost făcută cu „surle și trâmbițe” de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, nici în zi de astăzi mașina nu poate fi folosită pentru că nu există un post de șofer în organigrama școlii. Mai precis, copiii din comuna hunedoreană Cârjiți, care ar fi trebuit să beneficieze de acest microbuz pentru a-i duce la școală, sunt nevoiți să facă naveta cu alte mijloace de transport și pe banii lor deoarece Primăria Deva încă nu a obținut un post de șofer pentru această mașină. „Sunt tatăl a trei copii care fac naveta la școală la Deva, din localitatea Cârjiți, aflată la 10 kilometri de municipiul Deva. În total avem în localitate vreo 13 copii care fac naveta la școală cu un microbuz care face traseul Deva-Cârjiți. În vara anului trecut am fost în audiență la Inspectoratul Școlar Județean pentru a obține un microbuz pentru școlari care să-i ducă la școală. Problema s-a rezolvat într-o măsură oarecare, Guvernul Ponta distribuind Şcolii „Sigismund Toduță” un nou microbuz pentru elevi, care să vină la noi la Cârjiți. Cu toate acestea, domnul director al școlii de Arte, Gheorghe Mihuț, ne spunea că nu i s-a dat în organigramă încă un post de șofer pentru microbuz. S-au făcut demersurile necesare către Primăria Deva, iar resprezentanții acestei instituții au spus că au trimis către București actele necesare să aprobe funcționarea microbuzului. Zadarnic, căci școala a început în septembrie și de atunci microbuzul stă frumos în fața școlii de arte din Deva. Am fost personal în audiență la domnul primar Petru Mărginean și i-am spus situația, dânsul m-a trimis la directorul economic al primăriei, care mi-a spus că a trimis către București hârtiile necesare pentru a obține postul de șofer și bugetul alocat pentru aceasta. Din păcate, nici acum nu s-a rezolvat problema, vremea trece, iar microbuzul stă în fața școli. Copiii noștri fac naveta cu 180 de lei pe lună (în cazul meu 450 de lei) pentru că încă nu s-a găsit un post de șofer”, a precizat viceprimarul comunei Cârjiți, Daniel Popa.

Procedura angajării unui șofer este în analiză

Reprezentanții Primăriei Deva susțin că procedura angajării unui șofer este în analiză și că vor încerca să găsească o soluție optimă pentru ca elevii să ajungă la școală. Cu toate acestea, de mai bine de jumătate de an cei 13 copii din Cârjiți fac naveta la școală pe banii lor. „La ultima întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din municipiului Deva la care au luat parte şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, s-a discutat despre situaţia de la Liceul de Arte ‹Sigismund Toduţă› privind angajarea unui şofer pentru microbuzul primit în urmă cu câteva luni. Procedura angajării unui şofer este în analiză şi se încearcă găsirea unei soluţii optime pentru ca elevii care vin de la Cârjiţi să ajungă la ore cu acest microbuz al şcolii”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mona Voinescu.

Tags

2 Comments

  1. Sunt prof.Dumitru Pop,ma ofer eu sa lucrez pe postul de sofer pentru elevi ca si o completare de norma!Va multumesc.

  2. Hahah , Domnule Pop dumneata crezi ca le pasa de ce e bine ? Le pasa doar de buzunarele lor , nu cred ca esti singuru care te oferi dar nesimtirea depaseste orice limite cand vine vorba de politicienii romani .

Back to top button
Close
Close