glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

„Mica autostradă” plânge după o reparaţie capitală

Marea realizare a guvernării judeţene liberale din perioada 2004 – 2008, şoseaua Hunedoara – Sântuhalm lărgită la patru benzi a împlinit 11 ani de existenţă. Până acum nu a avut parte de nicio reparaţie capitală. CJ promite (încă o dată) că reparaţia va fi făcută anul acesta. Doar că nu poate preciza încă în ce fel şi începând de când anume.

Inaugurată în 2007, (în campania pentru europarlamentarele de atunci, deşi nu era finalizată sută la sută) varianta lărgită a şoselei dintre Sântuhalm şi Hunedoara a fost numită „mica autostradă” (pentru că avut şi un separator de sensuri format din mici stâlpli de material plastic, care, după vreo doi ani au fost demontaţi şi n-au mai fost puşi la loc). S-a circulat bine pe ea până prin 2009, când dublarea canalului colector al canalizării din Hunedoara a „muşcat” o bandă. Bandă care n-a fost refăcută cum trebuia. E vorba despre banda I de pe sensul Hunedoara – Sântuhalm, prea puţin folosită din cauza denivelărilor şi a gurilor de canalizare ce pun la grea încercare cauciucurile şi suspensiile autovehiculelor.

Avram, tentat să politizeze

De când a devenit administrator public al Consiliului Judeţean, Costel Avram a preluat şi problematica administrării drumurilor judeţene. În prima parte a anului trecut, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, spunea că se are în vedere o reparaţie a drumului şi o refacere a benzii I grav afectată de lucrările la canalizare din perioada 2009 – 2011, reparaţie ce va fi prevăzută în bugetul instituţiei pentru anul 2019. Chestionat ieri pe această temă, administratorul public, Costel Avram, a avut tentaţia de a politiza subiectul: „Facem, dar nu ştim când pentru că nu avem buget. Ce să facem dacă domnul Iohannis face ce face (preşedintele este acuzat de PSD şi ALDE că blochează nejustificat legea bugetului pe 2019 – n.red.)”. După ce l-am rugat să se refere la problema drumului în sine şi i-am amintit de declaraţia de anul trecut făcută de preşedintele CJ, Avram a adăugat: „CJ Hunedoara a re un inventar al drumurilor făcut recent, ştim clar care e situaţia pe fiecare drum în parte, iar cel dintre municipiul Hunedoara şi Sântuhalm se află pe lista de priorităţi. Vrem să-l reparăm, dar nu putem face niciun pas până nu avem stabilit bugetul pe anul în curs. Că va fi reparat cu un nou covor asfaltic sau altcumva, asta o vor decide specialiştii în domeniu”.