glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Maşini SMURD blocate pe un drum comunal. Primarul îşi cere scuze

O situaţie pe care o credeam uitată în secolul trecut: o Ambulanţă să nu poată ajunge la un pacient. S-a întâmplat ieri, în satul Dumbrava de Jos, comuna Ribiţa.

Familia unei femei din satul Dumbrava de Jos a apelat 112 solicitând ajutorul unui echipaj SMURD. Spre zona indicată au plecat două maşini: o ambulanţă şi un autoturism Duster, aflate în dotarea ISU. Cu câţiva kilometri înainte de destinaţie, pe rând, cele două vehicule s-au blocat pe drum. Mai întâi s-a oprit ambulanţa. Duster-ul a încercat să continue drumul, dar s-a „predat” în faţa unei curbe înnămolite pe o pantă destul de abruptă. Echipajul a „abandonat” pentru o vreme maşina şi a plecat pe jos. „Din ce mi-au transmis colegii mei, drumul nu s-a putut urca, pur şi simplu, din cauza noroiului. Echipajul a mers pe jos 30 de minute, a luat pacienta pe targă şi a adus-o la maşină”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

„Ne asumăm, ne cerem scuze”

Primarul comunei Ribiţa, Ioan Faur, spune că porţiunea care i-a împiedicat pe paramedici să ajungă la pacientă are 300 de metri, s-a stricat în urmă cu o săptămână şi n-a putut fi reparată până acum. „Săptămâna trecută am avut în zonă o avarie la reţeaua electrică. A fost vorba de două gospodării rămase fără curent şi de câţiva stâlpi care au căzut şi au fost înlocuiţi. S-a intervenit atunci cu utilaje grele. Nu le reproşăm celor de la ENEL sau altcuiva distrugerea drumului, chiar le mulţumim că au intervenit. După acea intervenţie însă, a plouat zi de zi, apoi a venit îngheţul. N-am avut cum să reparăm drumul. Dac-am fi încercat să facem asta pe ploaie, mai mult l-am fi stricat. Ne asumăm situaţia şi ne cerem scuze. Drumul va fi reparat deîndată ce vremea ne va permite să facem asta. Locuitorii din zonă pot confirma că noi întreţinem cât se poate de bine acel drum vicinal, doar că acum, a fost o situaţie mai deosebită. Chiar şi-aşa, ne asumăm situaţia şi ne cerem scuze”, ne-a declarat Ioan Faur.