glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Groapă de gunoi pe un drum județean

Imagini cu șoferi care aruncă deșeuri pe marginea drumului, făcute publice de Primăria Baia de Criș

Mai mulți șoferi care au aruncat o cantitate însemnată de gunoi pe marginea unui drum județean din comuna Baia de Criş au fost filmaţi de camerele de supraveghere ale primăriei. Imaginile au fost postate pe pagina de facebook a instituției, chiar de edilul șef, Mihaiu Gorcea.

Totul s-a întâmplat pe Drumul Județean 762, între Rișculița și Bulzești. Concret, șoferii, fără urmă de simț civic, opreau mașinile în mijlocul zilei și aruncau din portbagaj tot ceea ce nu le mai trebuia (resturi menajere, haine, pet-uri, sticle și alte deșeuri) pe marginea drumului. Deși imaginile au fost realizate în urmă cu câteva săptămâni, ieri, Primăria Baia de Criş le-a făcut publice pe pagina oficială de facebook a instituției. „Pe teritoriul comunei există mai multe camere de supraveghere. Cu ajutorul acestora am reușit să îi surprindem pe șoferii care au aruncat gunoiul pe Drumul Județean 762, între Rișculița și Bulzești. Am anunțat Poliția iar cu ajutorul oamenilor legii i-am identificat pe făptuitori. Am postat pozele pe facebook doar pentru a trage un semnal de alarmă, pentru ca cei care au aruncat gunoiul să recunoască și să ecologizeze zona înainte de a lua măsurile legale. În cazul în care nu recunosc și nu fac nimic pentru a aduna gunoiul pe care l-au aruncat vor fi sancționați conform legii cu amendă contravențională. Făptuitorii sunt din comună dar și din municipiul Hunedoara. Doresc să le transmit locuitorilor comunei care intenționează să mai facă astfel de lucruri sau altele în afara legii că există camere de supraveghere în mai multe locuri din comună, nu doar pe DJ 762”, a declarat Mihaiu Gorcea.

Până la 2.500 de lei poate ajunge amenda contravențională pentru încălcarea normelor de protecție a mediului înconjurător