glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Laurenţiu Nistor: „Îl susţinem pe Liviu Dragnea”

Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat se poziţionează de partea lui Liviu Dragnea în disputa provocată de o bună parte dintre liderii partidului, care cer demisia acestuia.

Ieri dimineaţă, PSD Hunedoara a emis un comunicat de presă al cărui ton părea neutru. „Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene Hunedoara a PSD s-a reunit săptămâna trecută şi a analizat situaţia semnalată în mass-media despre presupuse tensiuni (devenite cât se poate de vizibile săptămâna aceasta – n.red.) ce ar fi apărut la nivelul conducerii centrale a partidului. Marea majoritate a celor prezenţi a susţinut că sunt necesare unitatea partidului, îndeplinirea programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile şi respectarea votului acordat de electoratul din judeţul Hunedoara. Considerăm că este momentul să lăsăm la o parte disputele interne şi să continuăm programul de guvernare, realizat până acum în mare măsură. PSD trebuie să rămână unit pentru că anul viitor ne aşteaptă un dublu test electoral : alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale pentru care trebuie să fim pregătiţi încă de pe acum”.
Contactat ieri de „Glasul Hunedoarei” pentru a clarifica de partea cui se situează organizaţia judeţeană, Laurenţiu Nistor a declarat scurt: „Îl susţinem pe Liviu Dragean, o susţinem pe doamna Viorica Dăncilă ca prim-ministru şi susţinem continuarea programului de guvernare”. Preşedintele PSD Hunedoara a precizat apoi că nu mai poate, momentan, răspunde altor întrebări, pe motiv că se află într-o şedinţă.

Se anunţă un vot la limită

Astăzi, la Bucureşti, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD a cărei subiect va fi, de fapt, înlăturarea sau menţinerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului. Ieri, mai mulţi lideri ai PSD, în frunte cu primarul Capitalei, Gabriela Firea şi vicepremierul Paul Stănescu, au semnat o scrisoare adresată partidului în care arată că PSD a scăzut serios în sondaje, solicitând demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea formaţiunii. Comitetul Executiv al PSD are 68 de membri. Cel puţin 35 dintre aceştia ar trebui să militeze pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea pentru a exista şanse ca acesta să părăsească postul de preşedinte al partidului. Ieri, la amiază, conform presei centrale, tabăra pro-Dragnea anunţa că va câştiga disputa, dar recunoştea că va fi vorba de o victorie obţinută în urma unui vot destul de strâns.

Back to top button
Close
Close