glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

La 9 luni de când a anunţat-o, Oancea încă aşteaptă finalizarea investiţiei de la Sântuhalm

După un lung drum birocratic, pentru reluarea lucrărilor la Centrul Logistic de la marginea Devei încă mai e nevoie de câteva aprobări. Investiţia de 40 de milioane de euro anunţată cu vădită satisfacţie, la începutul anului, de către primarul Devei, Florin Oancea, este destul de departe de finalizare. Acum, Oancea se delimitează de blocajul apărut şi dă de înţeles că n-ar mai fi mult până când situaţia va reveni la normal.

La finele anului trecut, pe o suprafaţă destul de mare aflată între DN 7 şi fabrica Macon (în stânga sensului de mers dinspre Sântuhalm spre Hunedoara) mai multe utilaje pregăteau terenul pentru amenajarea unor construcţii. Abia pe 7 ianuarie, primarul Devei, Florin Oancea dezvăluia „secretul” spunând că aici va fi un centru logistic al unui lanţ de hipermarket-uri alături de câteva hale industriale de închiriat doritorilor. Construcţia a demarat apoi într-un ritm mai mult decât alert. Asta până în iunie, când s-a constatat că nu există toate autorizaţiile şi aprobările necesare. Peste noapte, muncitorii au dispărut de pe şantier şi toată vara lucrarea a stat blocată.

Din moment ce Florin Oancea a fost cel care a anunţat investiţia, am considerat că tot el ar putea să explice şi situaţia „la zi”. „Cum au început lucrările fără toate aprobările?! Păi… de capul lor. Asta este. Noi am trimis Poliţia Locală acolo şi, una peste alta, fiecare instituţie şi-a făcut treaba. Din câte am înţeles eu, ar mai fi nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii, după ce s-au obţinut deja vreo 22 de aprobări şi avize până acum. În momentul în care toată documentaţia va fi gata şi toată procedura va fi parcursă, Primăria va face toate formalităţile necesare continuării acelei investiţii. Să nu uităm că este vorba despre o investiţie totală de 40 de milioane de euro, buget din care s-au cheltuit deja vreo 10. Eu m-aş bucura ca lucrarea să fie gata cât mai repede, să se creeze cele 300 de locuri de muncă estimate, iar acel obiectiv să se finalizeze şi să producă efecte în economia locală, inclusiv venituri la bugetul local. Nu pot însă să estimez eu când anume se va întâmpla asta”, a declarat, ieri, pentru „Glasul Hunedoarei”, primarul Devei.

Tags
Back to top button
Close
Close