glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Jaf la Castelul Corvinilor. Hoții au furat toți banii încasați în minivacanța de 1 Mai. Peste 170.000 de lei!

Spargere, ca în filme, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Hoții au furat, în noaptea de luni spre marți, toți banii din casierie, respectiv suma de peste 170.000 de lei. Deocamdată, aceștia nu au fost prinși. Furtul a fost reclamat de agentul de pază, în jurul orei 5, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Anchetatorii iau în calcul și varianta ca hoții să fi intrat în Castel, să se fi ascuns până la închiderea monumentului, iar în momentul în care au observat că paznicul nu mai este în zona casei de bilete, să fi acționat. În zona casei de bilete există camere de supraveghere, dar potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, acestea nu ar funcționa, ci doar parte din celelalte. „Am fost sesizați în cursul dimineții de ieri. Este vorba despre o faptă de furt calificat, reprezentând încasările de la acest sfârșit de săptămână. S-ar părea că s-a pătruns prin efracție, prin spargerea geamului de la casa de bilete, de unde s-a sustras suma respectivă, reprezentand încasările de la acest sfârșit de săptămână, peste 170.000 de lei. Modul de operare complet urmează a fi stabilit. Polițiștii analizează toate probele existente, inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Și modul în care a fost ținută suma respectivă va fi analizat de polițiști”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Potrivit oamenilor legii, în mod normal, acea sumă de bani ar fi trebuit să fie ținută la bancă, dar pentru că au fost multe zile libere și nu s-a lucrat, ar fi trebuit depusă într-un seif. Banii însă erau ținuți în sertarul casei de bilete.

Directorul Castelului nu știe dacă, practic, camerele de supraveghere funcționau

Procedura uzuală, la Castelul Corvinilor, era ca, atunci când se adunau sume mai mari de bani, acestea să fie depuse într-un seif din clădirea administrativă a obiectivului turistic. Totuși, de data aceasta nu s-a întâmplat așa. „Banii erau acolo, pentru că ei trebuiau să fie depuși în cursul dimineții de astăzi. Banii au fost ținuți în casa de bilete, care era închisă. Era un singur paznic în noaptea aceea. Pe timp de zi, lucrează doi, iar pe timp de noapte unul singur”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Cristian Roman. Managerul spune că nu știe dacă sistemul de monitorizare video funcționa luni noaptea. „Nu pot să vă spun. Aparatura a fost preluată de Poliție și urmează să vedem ce imagini au surprins. Teoretic, camerele de supraveghere funcționau, practic, nu pot să vă spun, pentru că eu nu am acces la înregistrări”, a mai spus Roman. Întrebat fiind dacă înainte de weekendul acesta, camerele de supraveghere erau funcționale, directorul Castelului Corvinilor a declarat: „Nu pot să vă spun, nu știu să vă spun. Dacă au funcționat, imaginile sunt înregistrate” . Ancheta poliției va stabili cu exactitate dacă sistemul de supraveghere era funcțional sau nu.

Tags