glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Începând de astăzi 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul Simeriei, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ SIMERIA a stabilit vineri, 03.04.2020 următoarea HOTĂRÂRE privind aprobarea măsurilor pentru prevenirea infecțiilor cu CORONAVIRUS Covid 19:

Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date  precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.

Art1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.

Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.

Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale  autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.

Art. 4  Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T.  Simeria, fără  protejarea  căilor respiratorii (nas și gură).

Art.5  Nerespectarea prevederilor  art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.

Art.6  Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română  și Poliția Locală.

Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.

Art. 8  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara

Simeria

Nr. 5/ 03.04.2020

PRESEDINTE C.L.S.U. SIMERIA

PRIMAR,

RÎȘTEIU EMIL IOAN

Back to top button
Close
Close