glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Încă un transfer al unui jucător tânăr la Autobergamo

Continuă în acestă perioadă de intersezon completarea lotului lui Autobergamo Deva şi în acelaşi timp întinerirea echipei pentru ediţia de campionat 2019 – 2020. Săptămâna trecută am înregistrat încă un transfer la clubul devean, ultimul venit fiind brazilianul Antonio Carlos Junior. Jucătorul în vârstă de 25 de ani devine astfel unul din cei mai „vârstnici” componenţi ai lui Autobergamo la ora actuală. Acest fapt este în contrast total cu ceea ce am văzut la club în ultimele sezoane, când s-a mers pe mâna jucătorilor experimentaţi, fără efect – adică fără trofeu câştigat – în ultimii doi ani.

La capitolul achiziţii am mai notat în această vară – într-o ordine invers cronologică – aducerile lui Iago Otero Fernandez (un spaniol de 22 de ani), Sergiu Gavrilă (căpitanul Naţionalei de Tineret a României, câştigător anul acesta al eventului campionat – cupă la U-19 cu Informatica Timişoara), portarul Cătălin Şerban (de la Pro Tineret Sighişoara, şi el fost component al Naţionalei U-19). Nu am uitat nici de revenirile „la matcă” ale majorităţii generaţiei cu care Autobergamo câştiga acum două sezoane Campionatul şi Cupa la Tineret, Bogdan Pieptea, Andrei Vesa, Mihnea Toader, Andrei Grosu şi Zabar Kovacs, aceştia încadrându-se în noua politică a clubului, „o echipă cu deveni, pentru deveni”.

Reamintim, din sezonul competiţional 2019 – 2020 Federaţia a impus noi reguli echipelor din Liga întâi la futsal. Una dintre acestea este că formaţiile sunt obligate să folosească pe toată durata partidei cel puţin un jucător sub 23 de ani, iar o alta este cea legată de numărul jucătorilor străini înscrişi pe foaia de joc, care s-a redus la patru, faţă de cinci în campionatul trecut.