glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Încă o amendă pentru operatorul de salubritate

Primăria Devei a sancţionat Brai – Căta cu 20.000 de lei

Primăria Deva a anunţat ieri că firma de salubritate Brai – Căta SRL (care operează în cea mai mare parte a judeţului) a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că nu ar fi ridicat la timp gunoiul menajer de pe două străzi (Aurel Vlaicu şi Lucian Blaga).

Brai Căta a mai primit o astfel de sancţiune, de aceeaşi valoare, în ianuarie, anul acesta, fiind atunci invocate întârzieri semnificative la ridicarea gunoiului din mai multe zone ale oraşului. „Poliția Locală Deva și angajații serviciului de specialitate al Primăriei Municipiului Deva (SUMMSCUP) au efectuat verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de către cetățeni. Ei au constatat că SC Brai-Căta SRL nu a ridicat deșeurile menajere conform graficului anunțat. Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a încălcat prevederile contractului de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva, provocând astfel disconfort cetățenilor și încălcând normele de protecție a mediului înconjurător și a sănătății populației”, se arată într-un comunicat al Primăriei reşedinţei de judeţ. Primarul Florin Oancea spune că, prin Poliţia Locală, se vor aplica în continuare amenzi, dacă operatorul de salubritate nu îşi respectă obligaţiile prevăzute în contract.

Reacţia şefului ADI: „Foarte bine…”

La începutul acestui an un adevărat scandal s-a declanşat din cauza nemulţumirilor legate de ritmul ridicării gunoiului menajer în Deva. Primarul Oancea a ajuns până în punctul în care a ameninţat că va face demersuri pentru ca reşedinţa de judeţ să iasă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Deşeuri” (organismul prin intermediul căruia s-au obţinut 55 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru implementarea unui sistem de management al deşeurilor în întregul judeţ – n.red.). Directorul ADI Deşeuri, Eduard Felciuc a spus că nemulţumirile formulate atunci de Oancea au fost justificate. Îi aprobă şi acum decizia: „Foarte bine că l-au amendat (pe operator – n.red.). Eu ştiu că, din ianuarie şi până acum, s-au mai reglat anumite probleme în ce priveşte ritmul de colectare a gunoiului, dar au apărut altele. Noi (angajaţii ADI – n.red.) monitorizăm activitatea în 37 de unităţi-administrativ teritoriale. Am depistat şi noi anumite neajunsuri şi s-au dat ordine de conformare operatorului. Foarte bine că primăriile monitorizează îndeaproape procesul de colectare iar unele mai aplică şi amenzi, aşa şi trebuie Avem interesul ca fiecare localitate să fie curată şi operatorul să-şi facă treaba”.