glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Încă o amendă pentru Brai – Cata, încă o “celulă de criză”

Poliţia Locală Hunedoara a amendat ieri operatorul de salubritate “Brai – Cata” cu 52.500 de lei pe motiv că acesta nu ar fi ridicat la timp deşeurile menajere de la mai multe puncte de colectare din zona centrală a oraşului. Luni, la nivel judeţean, se va discuta (din nou) pe tema gunoaielor.

Primăria Hunedoarei a anunţat ieri că Poliţia Locală a amendat din nou operatorul de salubritate. Este cea de-a treia amendă aplicată de instituţia amintită firmei “Brai – Cata” de când aceasta a început să opereze (1 ianuarie 2019). În total, până acum, Brai – Cata a primit 11 amenzi de la primăriile din judeţ, în valoare de peste 100.000 de lei. De obicei, amenzile se contestă în instanţă şi, în situaţia de faţă, dovedit lucru, nu rezolvă problema. „La Hunedoara nu s-au mai ridicat gunoaiele de la mai multe puncte de colectare din zona centrală a oraşului de miercuri dimineaţa. Am înţeles că ar fi un blocaj între Brai – Cata şi societatea care operează deponeul ecologic de la Bârcea Mare. Dar asta nu este problema noastră. Abia după-amiază (joi) am înţeles că s-au mai apucat să ridice gunoiul. N-am apucat să verific pentru că am fost la o întrevedere pe tema gunoiului cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, la care au mai participat şi primarii oraşelor Deva şi Simeria precum şi domnul Dan Stoian (noul director al ADI „Deşeuri” – organismul care supervizează sistemul de management integrat al deşeurilor din jude – n.red.). S-a stabilit ca, luni (21 octombrie) să fie convocată o Adunare Generală a ADI „Deşeuri” pe parcursul căreia sperăm să se găsească soluţii mai bune, pentru că problemele, constatăm noi, se tot repetă”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

În comunicatul transmis ieri de Primăria Hunedoarei, pe lângă sancţiunea aplicată operatorului de salubirtate, se atrage atenţia şi asupra amenzilor de care sunt pasibili hunedorenii care nu depozitează corespunzător deşeurile.  „Depozitarea sau aruncarea gunoiului menajer sau a deșeurilor de orice fel (inclusiv ambalaje ale produselor alimentare, șervețele, coji de semințe, resturi de fructe sau alte alimente etc.) în alte locuri decât în pubele, recipienți, containere sau locuri special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.200 lei pentru persoane fizice și de la 2.000 la 2.500 lei, pentru persoane juridice”, se arată în comunicat.

Back to top button