glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

În apărarea pădurilor! Mai multe persoane surprinse în timp ce sustrăgeau material lemnos pe raza județului

În data de 06.02.2020, cu ocazia unei acțiuni organizate si executate de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad, pe linie de silvicultură, au surprins în flagrant două persoane, de sex masculin în timp ce sustrăgeau material lemnos pe raza municipiului Brad, zona Tăului -Tărățel, iar aceștia, la vederea organelor de politie, au fugit de la fața locului cu două autovehicule.

Poliţiştii au plecat în urmărirea acestora,  fiind depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Brad, care a sustras material lemnos esențe de salcâm, cer, carpen şi gorun, aproximativ 8 m cubi, din pădurea unui proprietar. La faţa locului au fost identificate un  număr de  30 cioate de esență, cer, carpen, salcâm  şi gorun, fiind găsite un număr de 70 de bucăți tăiate pe un metru, nemarcate, iar de la cioate se observau urme de tăiere a materialului lemnos, fiind abandonate pe terenul proprietarului pădurii. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, a recunoscut că, a condus un autoturism, pe drumurile publice pe DN 74, pe raza localităţii Tărățel, fără a poseda permis de conducere  şi a abandonat autoturismul pe o stradă lăturalnică din cauza unei defecțiuni tehnice, după care s-a urcat în celălalt autoturism, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brad, persoană implicată în tăierea ilegală şi sustragerea de arbori,  deplasându-se în direcția Tărățel – Brad. În satul Tărățel, autotirismul ăn care se aflau cei doi bărbaţi, a fost oprit de echipajul politiei rutiere, aceștia au coborăt și au fugit prin albia Crișului Alb, însa au fost prinşi de poliţişti, ne informează Carla Strujan, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara

În cauză poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru  săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori și conducere fără permis pe drumurile publice.

De asemenea în data de 06.02.2020, ora 11:45, polițiștii din cadrul  Biroului Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice, pe raza orașului Geoagiu, satul Bozeș, unde pe proprietatea de teren a unui bărbat în vârstă de 75 de ani, situat în fondul forestier național, de pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, au fost identificate un număr de 7 cioate nemarcate, în stare verde, din specia fag, pentru care a fost calculat un volum la cioată de 9,95 mc conform O.U.G. nr. 85/2006, a căror arbori au fost tăiați fără drept de către numitul un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu acordul proprietarului, materialul lemnos fiind identificat o parte ca fasonat în metri steri și așezat într-o stivă la drumul de acces cât și răspândit pe suprafața de pădure în diferite faze de exploatare.

În cauză a fost luată măsura confiscării materialului lemnos identificat la fața locului în volum de 9.95 mc care a fost predat personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Geoagiu, în vederea valorificării și continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Back to top button