glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

„Iepurașul” le-a adus cadoul pe care l-au dorit: cheile apartamentelor. Primăria Deva a predat, ieri, locuințele sociale din cartierul Grigorescu

Au primit repartițiile în luna decembrie a anului 2017, și abia acum, la patru luni de la acel moment, 72 de familii din Deva se pot muta în locuințe. Primăria municipiului Deva a înmânat oamenilor, ieri, cheile apartamentelor, din blocurile de locuințe sociale din cartierul Grigorescu.

Este vorba despre persoanele care au primit garsoniere sau apartamente în blocurile sociale nou construite, din cartierul Grigorescu, și care, din cauza companiei de electricitate, nu s-au putut muta în locuințe. Enel-ul, potrivit reprezentanților Primăriei Deva, nu ar fi reușit să monteze contoarele individuale, dar administrația locală a găsit o soluție pentru ca oamenii să se mute, totuși, înainte de sărbătorile pascale.

„Am reușit o variantă de compromis din cauză că, până acum, contoarele individuale nu au fost montate de Enel. Mai durează câteva săptămâni până le vor monta. Este un contor general montat jos, urmând ca plata să se împartă în mod egal, la fiecare familie. Oamenii au fost de acord cu acest lucru, pentru că își doreau tare mult să se mute în locuințe înainte de Paște. Ieri, le-am înmânat cheile”, a declarat primarul Florin Oancea.

Alte două blocuri, anul viitor

Cele două blocuri de locuințe sociale de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din Deva, cu un total de 72 de unități locative, au fost finalizate, la sfârșitul anului trecut. Mai precis, este vorba despre 60 de garsoniere și 12 apartamente cu două camere, cu suprafață utilă de 38 mp/locuință, respectiv 57 mp. Blocurile sunt construite pe structură metalică (stâlpi și grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip „sandwich”, acoperiș cu învelitoare metalică și tâmplărie exterioară din PVC, cu geam termopan, și beneficiază și de amenajări exterioare – iluminat, alei pietonale și carosabile, spațiu de joacă pentru copii și zone verzi. Potrivit reprezentanților Direcției Tehnice, cele două imobile au un regim de înălțime P+3E și beneficiază de spații comune, atât la parter, cât și la etaj (balcoane tip lojă, holuri și casa scării, spații pentru contoarele electrice, centrală termică, depozitat biciclete), precum și de instalații pentru interfon, TV, telefon, antenă și Internet.

Potrivit reprezentanților administrației locale, în vara acestui an vor începe lucrările la alte două blocuri de locuințe sociale, tot în cartierul Grigorescu.

One Comment

  1. LA VOI, LA PRIMARIA DEVA, FINALIZAREA IN LOC DE DEC.2016 SE PETRECE IN APRILIE 2018!?CINE RASPUNDE PENTRU ASTA?cum e posibil asa intarziere cand in 2016 erau 800 de cereri pt. astfel de locuinte?niste iresponsabili politruci