glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Iată modul ideal de a începe antrenamentele pe banda de alergat!

Vrei să slăbești? Indiferent dacă ai un regim de viață sportiv sau nu, știi foarte bine că cel mai bun anotimp pentru slăbit este vara. Căldura și umiditatea din atmosfera te ajută să slăbești foarte rapid, iar multe persoane nu au aceeași poftă de mâncare precum iarna. Alergarea este printre cele mai eficiente și sănătoase moduri de a slăbi, însă nu poți alerga pe timpul caniculei. Dacă vrei să găsești cea mai comodă soluție, încearcă o bandă de alergat!

Atunci când înveți să folosești o banda de alergat, vei folosi multe dintre principiile pe care se bazează alergătorii de performanța pentru a se pregăti de o cursă. Va fi necesar să crești gradual rezistenta corpului tău la efort pentru a evita accidentările, stările de amețeală, deshidratarea și problemele de presiune sangvină. Iată primii pași pe care trebuie să îi faci dacă vrei să slăbești folosind o bandă de alergat!

– În cazul în care ai probleme cu articulațiile sau cu spatele, este important să întrebi medicul dacă poți face antrenamente cu impact redus (mers alert) sau poți încerca și antrenamente intense (alergare).

– Singurul echipament cu adevarat necesar pe o bandă de alergat este perechea de adidași pe care o alegi. Încearcă mai multe modele înainte să optezi pentru un anumit tip de încălțăminte sport. Perechea potrivită îți va susține arcul tălpii, îți va oferi confort în zona degetelor și va amortiza foarte bine fiecare pas. Contrar părerii generale, adidașii pentru alergare nu trebuie purtași o săptămână sau două ca să “se lase”. Încălțămintea de acest tip ar trebui să fie confortabilă de prima dată când introduci piciorul.

– Bea cel puțin jumătate de litru de apă în cele 90 de minute dinaintea fiecărui antrenament. Din moment ce majoritatea programelor de exerciții pe banda de alergat durează mai mult de 20 de minute, poți transpira foarte mult și corpul se poate deshidrata. În plus, ia întotdeauna un bidon de un litru cu apă atunci când exersezi.

– Mergi la toaleta înainte de a începe antrenamentul. O pauză de la alergare va întrerupe atât ritmul, cât și beneficiile pe care ți le oferă respectivul program de exerciții.

– Nu uita de încălzire și revenire după efort! Înainte și după fiecare antrenament, 5 minute de mers pe banda de alergat la o viteză de 2,5 – 3 km/h te vor feri de accidentări.

– Balansează brațele în timpul alergării! Ai putea fi tentat să te sprijini de mânerele aparatului pentru a-ți păstra echilibrul în primele sesiuni, însă astfel vei arde mai puține calorii. Pentru un efect maxim, balansează brațele în alergare și încearcă să controlezi postura corpului.

– Familiarizează-te cu toate setările aparatului. Vei observa o secțiune de viteză și una de înclinație a suprafeței de alergare care îți vor permite să crești sau să descrești valoarea curentă. Aceste setări vor fi cele de interes pentru tine, indiferent de stadiul sportiv la care te afli. Pentru primele antrenamente pe banda de alergat, folosește programele de exerciții presetate în consola digitală. Atunci când înțelegi atât funcționarea benzii, cât și limitele și nevoile corpului tău, vei începe să personalizezi sesiunile de alergare.

– Ideal este că primele sesiuni să fie simple (viteza mică, prima treapta de înclinație), chiar dacă mergi sau alergi ușor timp de 20-30 de minute. Trebuie să știi că, de regulă, primele 15 minute din antrenamentul pe banda de alergat vor consuma carbohidrații pe care i-ai introdus recent în corp. După aceste 15 minute, corpul va începe să consume din țesutul adipos și să clădească rezistența la efort.

Back to top button