glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Deva intră în circuitul Campionatului Național de Super Rally

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Deva, întâlnirea cu marele campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, cu fiul acestuia, Marco Leu, și cu Ioan Badiu, directorul sportiv al Federației Române de Automobilism Sportiv.
Tema întâlnirii a fost organizarea la Deva, în perioada 21-22 august, a primei etape a Campionatului Național de Super Rally 2020, al cărui promotor este Mihai Leu.

Competiția de la Deva va fi organizată de AMC Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva.
Mihai Leu și fiul său Marco au venit în calitate de reprezentanți ai Asociației Club Sportiv AMC Racing.

Sezonul Super Rally 2020 va fi deschis cu orașul Deva, care este una dintre destinațiile noi din calendarul Caravanei acestui campionat național de raliu stradal.
Au fost discutate astăzi detaliile tehnice ale organizării acestei etape care dă startul Campionatului Național de Super Rally 2020 și la care vor participa 36 de mașini de curse.

Mai multe informații despre competiție și despre competitori, piloți consacrați care și-au scris numele în cartea de aur a campionatelor de raliuri și care vor veni în orașul de la poalele Cetății, vor fi detaliate într-o conferință de presă care va avea loc în data de 15 iulie 2020, la sediul Primăriei Municipiului Deva.

Mihai Leu a spus că a ales Deva pentru că este un oraș frumos care merită promovat și pentru că a considerat că asfaltul de pe străzile unde va avea loc circuitul este numai bun pentru piloții care se vor alinia la start.

Foarte puțini știu că apropiații lui Mihai Leu se așteptau ca el să înceapă o carieră serioasă în raliuri, nu în box. Cu trei ani înainte de a deține centura supremă la box, Mihai și-a făcut debutul în Campionatul Național de Raliuri. El a moștenit pasiunea pentru motorsport de la tatăl său.

Marele nostru sportiv a reușit să îmbine cu succes ambele pasiuni.

Campion mondial de juniori la box, primul român campion mondial în boxul profesionist, campion absolut de raliuri și campion de viteză în coastă sunt doar o parte din titlurile care se regăsesc în palmaresul marelui sportiv.

Back to top button