glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(Galerie foto)Sportivul Avram Iancu la mare căutare

Proaspăt întors de la Boldești -Scăieni, Prahova, unde a ținut un discurs motivațional copiilor de la Școala Gimnazială numărul 2, cel mai rezistent înotător român în ape deschise, hunedoreanul Avram Iancu, a fost invitat la un alt eveniment special, religios și cultural, lângă Aiud, la Păgida.

Pe 1 octombrie, ora 16, s-a inaugurat Poarta Brâncovenească de la intrarea în curtea Bisericii Sfinții Argangjeli Mihail și Gavril. De-asemenea, a fost dezvelit și bustul marelui poet român, Mihai Eminescu, punându-se bazele unui Centru Cultural în incinta Bisericii.

Cu acestă ocazie, bibliotecarul -înotător a ținut o cuvântare cu titlul : “Să îndrăznim să fim ca ei”. “Ei au scris istoria! Pentru asta îi iubim, îi venerăm, îi cinstim, îi respectăm și…îi luăm ca modele. Eroii noștri nu mai sunt. Ce facem noi?” – sunt doar o parte din cuvintele de îndemn ale “Craișorului apelor”.

Modul alert de prezentare, simplitatea cuvintelor, au facut ca discursul să meargă la inima celor prezenți.

“Mie nu-mi rămâne decât să-i mulțumesc părintelui Florin Moldovan, preotul din Păgida, care s-a gândit că aș fi potrivit pentru această misiune. M-am bucurat să văd solidaritatea frățească din loc prin prezența altor 5-6 preoți slujitori în parohiile din jur, în frunte cu părintele Protopop Ioan Bogdan.
M-am bucurat să-i pot încuraja pe tineri să îndrăznească să ajungă ca marile modele ale istoriei, pe care le respectăm. ” -ne-a declarat înotătorul.

Mihaela Sasu, delegatul sătesc de pe lângă Primăria Aiud, s-a ostenit împreună cu alte enoriașe, ca evenimentul să nu fie lipsit de bucate alese.

N-au lipsit nici momentele artistice, un grup de copii au cântat foarte frumos acompaniați la chitară de preotul Florin Moldovan.

Back to top button