glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

(Galerie foto/video)Test-drive Mercedes EQC și EQA la Deva. 100% electrice – “Nu aștepta schimbarea, fii parte din ea”

Zilele trecute am avut deosebita plăcere de a lua parte la un test-drive cu adevărat special, prima mea experiență la volanul unei mașini electrice. După Caravana SUV-urilor de anul trecut, știam de la început faptul că cei de la Auto Schunn ne vor oferi și anul acesta un test-drive aparte.

După mesajul de bun venit și prezentarea regulilor, m-am urcat nerăbdător la volanul unui superb Mercedes-Benz EQC 400 de 408 CP. Prima senzație: “oare…. a pornit motorul? ”

Antifonat perfect și acoperit de o culoare superbă, EQC a devenit pentru mine instant mașina perfectă. Pănă am pornit cu toții la drum, am studiat panoul de bord, asemănător cu modelele de anul trecut, bineînțeles ecranul tactil și imens nu lipsește, având doar căteva lucruri schimbate, în special partea EQ, care îți oferă informații despre această parte electrică cât și faptul că îți găsește imediat cele mai apropiate stații de încărcare.

Am plecat în formația electrică spre Domeniile Mar’tinutzi din Vințul de Jos. Surpriza placută a venit imediat prin faptul că traseul a fost pe drumul vechi și nu pe autostradă cum ne așteptam. Era și normal să ai parte de toate condițiile de drum, oraș, depășiri (aceasta era partea mea preferată 🙂 ).

Pănă la Simeria Veche am mers ușor, ne-am acomodat cu mașinile (încă ne miram de cât e de silențioasă) și am trecut la modul sport care ne-a pus la dispoziție întreaga putere a celor două motoare care dezvoltă împreună 300kw și un cuplu maxim de…765 Nm!

Am ales să fac o primă accelerare cu pedala la maxim. Am rămas blocați în tetiera scaunului și cateva minute doar ovaționam – oauuuu! Nu pot să-mi dau cu parerea despre autonomie, deoarece la acest test-drive nimeni nu a condus normal. Dar plecasem de la o autonomie de 360 km iar în apropiere de Orăștie am schimbat mașina, trecănd la volanul EQA-ului.

Primele impresii: silențioasă, elegantă, sportivă, silențioasă, confortabilă și silențioasă. Am zis de prea multe ori silențioasă? Da, știu, chiar e silențioasă.

Modelul EQA este destinat mai mult orașului, este o mașină mai micuță iar modelul testat era cel de 14okw și 190 CP și un cuplu de 375 Nm, mai bine zis puțin sub jumătate din puterea EQC-ului.

Da, normal, voiam înapoi în EQC! Dar, spre surprinderea noastră, mașina și-a facut și ea treaba mai mult decăt decent. Mai simplistă și nu la fel de silșențioasă la viteze mari, sistemele inteligente de asistență la rulare din modelul EQA lucrează împreună cu tine, monitorizând situația din trafic și pot avertiza șoferul cu privire la pericole în anumite situații. În modelul condus în ultima parte, la întoarcere, am testat, cu frică și sistemul de rulare asistat, o senzație ciudată gandindu-te că poate nu virează singură, dar și-a facut treaba cu brio.

Ajunși la Domeniile Mar’tinutzi, am fost întămpinați cum se cuvine, am mâncat nerăbdători un gulaș sau o supă cremă de praz și așteptam să preiau din nou un EQC, puternic!

Cunoscându-l de la dus, am avut parte de un drum înapoi în care m-am jucat mai mult cu accelerația și am mai butonat meniul care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie.

Ca o informație utilă, EQC poate fi încărcat de la 10 la 80% în doar 40 minute la o stație de încărcare rapidă.

Aștept să testez în curând și noile modele EQE și EQS care cu siguranță vor avea și un plus de lux și autonomii mai mari de 600 -700 km

Modelul EQA pornește de la 49.000 euro în timp ce modelul EQC de la 67.000 euro. Modelul EQA este disponibil în 3 motorizari: 140, 168 sau 215 kw în timp EQC are parte doar de motorizarea de 300kw existând și o versiune sport.

Back to top button