glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

(Galerie foto/video)Caravana SUV-urilor Mercedes Benz la Deva. Ziua în care m-am (re)îndrăgostit

Cu o săptămână în urmă am primit invitația celor de la Auto Schunn să iau parte la un test drive cu noile SUV-uri Mercedes. Mi-au spus de la început ca va fi o experiență unică deoarece vom merge cu mașinile pe dealuri, la o pensiune, la Sebeș. Hmm…. a sunat interesant și bineînțeles, ca un mare fan Mercedes, am acceptat pe loc.

Așadar m-am prezentat vineri dimineață la ora 10.00 la sediul celor de la Auto Schunn, de pe strada Sântuhalm să descoperim puterea în toate formele ei.

După o gustare, o bine-venită cafea și câteva cuvinte introductive din partea gazdelor, ne-am luat în primire SUV-urile, GLC Coupe 300 benzină fiind primul meu tovarăș de drum.

„- Hello Mercedes!

– What can I do for you?”

Așa poate începe ziua ta la volanul unui Mercedes, nu am avut timp să studiez comenzile vocale, așa că am lăsat-o pe tanti MBUX(noul sistemul Multimedia intuitiv și inteligent de la Mercedes) în pace și am pornit la drum, către prima oprire pe autostradă, în apropiere de Sebeș. Acolo, în timp ce am fumat o țigară și am schimbat primele impresii, mașinile au fost dezinfectate și am făcut primul schimb de mașini.

Aaaa am uitat(o să mă înțelegeți mai jos de ce) să vă spun pe scurt impresiile despre GLC Coupe. Este o mașină despre care vă pot povesti multe, deoarece am avut ocazia să conduc de multe ori precedentul model, este o mașină perfectă de familie, o mașină căreia nu i-am găsit nici un defect, toate sunt aranjate la locul lor, o mașină foarte confortabilă pe care te poți baza pe orice drum.

Așadar a sosit momentul în care am schimbat mașinile și am ajuns la cockpit-ul unui superb GLE 400d. Da, de acest model m-am îndrăgostit, chiar dacă este fratele mai mare al GLC-ului, sunt câteva dotări în plus față de GLC. Mânerul cotierei care pare că este unită cu bordul prin acesta, îți oferă senzația de agresivitate și parcă te provoacă la escaladatul unor dealuri. Trapa panoramică se întinde până la cele două locuri opționale din portbagaj. Am ajuns pe drumul neasfaltat care a dus către pensiunea Casa Bună, din Gârbova. După ce am activat modul Off-Road am pornit pe dealuri, prin pădure iar suspensia superbului GLE și-a făcut cu brio datoria!

După ce am servit o gustare pe terasa frumoasei pensiuni și ne-am întâlnit cu mașinile venite de la Sibiu, în cadrul aceluiași eveniment, ne-am întors la Deva.

Așadar am intrat în posesia frățiorului cel mic GLA, care și-a făcut și el datoria pe dealuri, puțin mai rigid ca modelul GLE, un SUV perfect pentru oraș dar și o escapadă în afara orașului la orice oră. Aici s-a văzut o îmbunătățire majoră față de primul model GLA.

Pornind din nou la drum, la întoarcere am mai avut o oprire în care, după dezinfecția de rigoare am intrat la volanul modelului GLC 220 un model puțin mai mic ca GLC Coupe. De precizat este faptul că toate modelele conduse de noi au fost 4matic(4×4)

Ajunși la punctul de plecare, am lăsat mașinile prăfuite în parcarea celor de la Auto Schunn și am schimbat ultimele impresii după care ne-am despărțit de frumoasele SUV-uri după ce ne-au împărtășit, într-adevăr, puterea în toate formele ei.

Video și galerie foto mai jos.

Back to top button
Close
Close