glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(GALERIE FOTO) Studenţi de la Ştiinţe Agricole, după o vizită la fermele AVIS. „Ne-am ales cu siguranţa de a consuma produsele AVIS 3000”

Un grup de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, au vizitat ieri fermele Avis 3000 şi magazinele PRO HD, în cadrul unei excursii didactice. La final, cu toţii s-au ales cu o mulţumire şi un regret: mulţumirea că, după ce au văzut cum se fac toate produsele AVIS 3000, spun că le pot cumpăra liniştiţi din magazine, şi cu regretul că pastrama de pui afumată de la compania amintită nu ajunge (deocamdată) şi la Sibiu. Şi-au făcut însă provizii din magazinele PRO HD.

Cei 13 studenţi prezenţi ieri la AVIS 3000, sunt în anul II de facultate la specializarea „Montanologie”. Toţi s-au declarat mai mult decât plăcut surprinşi, după ce au vizitat fermele companiei amintite dar şi magazinele PRO HD. „Ne-am aşteptat la ceva impresionant, dar nu chiar atât de bine aranjat şi bine pus la punct. E foarte ok”, ne-a mărturisit Ana Maria Diaconu. „Noi am gustat şi din produse, la magazinele PRO HD. La Sibiu (unde se spune că ar fi centrul culinar al ţării – n.red.) nu avem aşa ceva. Toţi ne-am cumpărat pastramă de pui, pentru că n-am mai mâncat aşa ceva, atât de bun”, adaugă Cristina Gratia. Colegul lor, Claudiu Cumpănăşoiu a punctat, scurt şi la obiect: „Ştiţi care e cel mai mare câştig al nostru după vizita asta?! Ne-am ales cu siguranţa de a consuma produsele AVIS”.

Excursii şi stagii de practică

Grupul de studenţi a fost însoţit de doamna profesor Mirela Cărătuş, care spune că ieşirile de acest fel sunt foarte utile pentru studenţi, în condiţiile în care mulţi alţi agenţi economici, încă obişnuiesc să refuze excursiile în scop didactic, motivând că dereglează procesul de producţie. „Aceste vizite sunt, pentru studenţi, ocazia să vadă exact ce se întâmplă într-o fermă. Nu e însă suficient că o văd o dată. Mai importantă este practica de specialitate, iar aici noi avem încă o problemă, ca întregul sistemul de învăţământ. Din punctul meu de vedere, studenţii, doar dacă merg într-o practică, dacă stau efectiv într-o fermă un timp mai îndelungat şi lucrează cot la cot cu oamenii de la cel mai de jos nivel, au ocazia să înveţe cu adevărat. Niciodată nu vor putea fi buni şefi şi nu vor şti ce să ceară angajaţilor lor dacă ei n-au făcut, la rândul lor, cândva, munca de bază, măcar pe perioada pregătirii”, spune Mirela Cărătuş. Doamna profesor s-a declarat impresionată de modelul de afacere aplicat la AVIS: „E o firmă care a reuşit să integreze totul, de la producere de furaj, creştere şi exploatare, până la parte de abatorizare şi comercializare. S-a integrat totul, într-un interval de doar 15 ani, ceea ce e o performanţă. Avis 3000 e de felicitat pentru asta şi pentru viziunea de ansamblu pe care au avut-o cei care au pornit această firmă. Eu aş reveni şi cu alte grupe, cu mare drag. Ba chiar mi-aş dori să vin în practică, cu studenţii mei, aici”.

Avis 3000 şi Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din Sibiu pun acum la punct detaliile unor stagii de practică pentru studenţi în cadrul companiei hunedorene.

Back to top button