glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateCultură

FotoGrafic ART – Expoziția membrilor AAFH miercuri, 31 ianuarie 2024, la Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara

Asociatia Artistilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara pentru vernisajul expoziției intitulate „FotoGrafic ART”.
Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, al Centrului Cultural „Corviniana”, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).
Expoziția prezintă publicului 50 de lucrări, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), lucrări fotografice care reprezintă efortul profesionist al artiștilor hunedoreni de a susține fotografia la cel mai înalt nivel artistic.
Mișcarea fotografică hunedoreană se face tot mai auzită la nivel județean, național, dar și internațional, prin premiile și distincțiile obținute de fotografii hunedoreni. Într-o lume cu tendințe estetice globalizate, AAFH este prima asociație profesională care promovează arta fotografică și artiștii fotografi din regiune, considerând importantă definirea profilurilor unor artiști fotografi ce scot în evidență specificitatea locală.
Expoziția „FotoGrafic Art” prezintă publicului o diversitate stilistică a genurilor abordate, într-o varietate conceptuală ce are la bază dificila sarcină de a „distila” munca de teren, pentru a o transforma în imagine cu încărcătură emoțională. „Evenimentul este o invitație la dialog, o pledoarie despre această realitate în continuă mișcare, o taină care se conectează la ceea ce am văzut și se transformă în semn grafic sub formă de artefact virtual. Realismul se întoarce la
forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, corpul uman, tradiția, religia etc, alături de reflectări ce stau sub semnul deconstrucției controlate a imaginii.
Fotografia este o îndeletnicire bazată pe tehnologie. Cu toate acestea imaginile artistice sunt mult mai puțin legate, decât am crede, de schimbările tehnologice, magia acestora constând în conținutul grafic și a modului diferit în care privim fotografia ca artă. Intenția noastră este de a face înțeles fenomenul artistic fotografic contemporan, care stă sub semnul diversității într-
un dialog cu prezentul, cu trecutul sau al atitudinilor experimentale de abordare a realității”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH.
Expun: Francisc Németh, Vasile Sârb, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Popa, Horea Preja, Marius Isfan, Alexandru Corici, Andrei Rosetti, Adrian Stoica, Daniel I. Iancu, Traian Urieș, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Grigore Roibu, Edwina Kasler, Radu Muntean, Cristian Rus, Adrian Sopincean, Marius Țăruși, Ioan Todor, Cristian Resiga, Sebastian Vasiu, Răzvan Boghici.
Invitați: Dan Bera, Constantin „Pilu” Găină
Curatori: Grigore Roibu și Daniel I. Iancu
Back to top button