glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateEvenimentJustiție

Fostul primar al Hunedoarei, „cu un picior afară” din închisoare. Judecătorii au admis cererea de liberare făcută de Ovidiu Hada

Ovidiu Hada, fost edil al municipului Hunedoara, se află la un pas de eliberarea din penitenciarul Aiud, unde se află închis pentru fapte de corupție. Judecătoria Aiud a admis, vineri, cererea de liberare condiționată formulată de acesta, dar el nu va fi eliberat încă, pentru că procurorii DNA au făcut deja contestație împotriva hotărârii.

Ovidiu Hada a fost primarul orașului de pe Cerna între anii 2008 și 2012, iar din octombrie 2013 el se află închis în penitenciar, după ce a fost condamnat în două procese la cinci ani de închisoare, pentru fapte de corupție. După ce și-a ispășit fracția obligatorie de pedeapsă, Hada a intrat în comisia de liberare a penitenciarului, care a fost de acord cu punerea în libertate a acestuia. Mai apoi, comisia a solicitat judecătorilor eliberarea fostului primar, cerere care s-a soluționat vineri. „Soluția a fost de admitere a propunerii comisiei de analiză a liberării condiționate, constituită în cadrul Penitenciarului Aiud, soluție care poate fi contestată în termen de trei zile. Dacă se va depune contestație, urmează a fi analizată de instanța superioară, respectiv Tribunalul Alba”, spunea, vineri, judecătorul Mihai Roman, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Aiud.

Procurorii DNA nu sunt de acord cu eliberarea

Anchetatorii DNA, cei care i-au întocmit rechizitoriul pentru trimiterea în judecată a lui Ovidiu Hada, nu sunt de acord cu eliberarea sa, tocmai de aceea au contestat decizia luată de magistrați. Până la momentul unei soluții definitive, edilul va rămâne încarcerat. Fostul primar Ovidiu Hada ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care au mai fost condamnaţi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, la trei ani de închisoare, fosta şefă de la Achiziţii, Daniela Căpâlnă, la trei ani de închisoare, şi un fost apropiat al lui Hada, Ioan Ţiplea, la cinci ani de închisoare. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2009, Primăria Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice şi consultanţă cu firme private controlate de Ioan Ţiplea, un funcţionar angajat în 2009 la primărie. Contractele în valoare totală de 40.000 de euro au fost atribuite ilegal firmelor acestuia de către foştii edili, acuzaţi ulterior de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese.

Tags