glasul-hd.ro Web analytics

Economic

Finanțare europeană pentru 21 de firme din Regiunea Vest

21 de firme private din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare, în valoare totală de peste 12 milioane euro, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 12,63 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 6,28 milioane euro. Din județul Hunedoara, sunt finanțate șase proiecte.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste firme este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, „Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi” și „Prioritatea de investiții 2.2 IMM”. Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele construcții, industria prelucrătoare, recuperarea materialelor reciclabile sortate, activități de televiziune, dar și în domeniul hotelier, prelucrare date, arhitectură, precum și sănătate umană și centre de fitness. Lista cu cele 21 proiecte se găsește atașat. Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 60 de locuri noi de muncă. 12 din cele 21 contracte semnate ieri au fost depuse în cadrul apelului de proiecte „2.1A Microîntreprinderi”. De asemenea, celelalte nouă proiecte contractate au fost depuse în cadrul apelului de proiecte „2.2. IMM”.

260 de proiecte, contractate la nivelul regiunii

La nivelul regiunii Vest, în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 260 proiecte, în valoarea totală de 235,96 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 189,48 milioane euro. Dintre acestea, în cadrul „Priorității de investiții 2.1. Microîntreprinderi”, sunt contractate 194 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 29,66 milioane euro, reprezentând 107,62% din alocarea regională, iar în cadrul „Priorității de investiții 2.2. IMM”, sunt contractate 30 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 16,82 milioane euro, reprezentând 82,61% din alocarea regională.

Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât și cel destinat IMM-urilor sunt în prezent închise.

Vezi și

Close