glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Filme, spectacolul „Năzdrăvanii” și Cupă Mondială „Transylvania Downhill”, în acest weekend

În acest final de săptămână, hunedorenilor le sunt pregătite câteva evenimente care să-i scoată din rutina cotidiană. Cinefilii pot viziona mai multe filme la Cinematograful „Patria” și Cinematograful „Flacăra”, iar micuții sunt așteptați la spectacolul „Năzdrăvanii”. Pasionații de adrenalină au ocazia să participe la Cupa Mondială „Transylvania Downhill” în Pasul Vîlcan.

Filme în premieră la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest weekend o serie de filme la Cinematograful „Patria” din Deva și la Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara. Astăzi și mâine, la sala de cinema fin orașul de la poalele cetății, va rula „Prinţul fermecător”, regizat de Ross Venokur și „Omul Furnică şi Viespea”, în regia lui Peyton Reed. Primul film va putea fi vizionat de la ora 15:00, iar al doilea de la 17:30 și 20:00. Duminică, programul filmelor se modifică: de la ora 15:00 – „Prințul fermecător”, ora 17:30 – „Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă” (regizor Genndy Tartakovsky), iar de la 20:00 –„Omul Furnică şi Viespea”. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul filmelor de la cinematograful din Hunedoara este următorul: Vineri, ora 17:00 –  „Tag/ Tag: Dă-o mai departe” (regizor Jeff Tomsic, 2D), 20:00 – „Omul Furnică şi Viespea” (reg. Peyton Reed, 3D); Sâmbătă, ora 11:00 – „Coco” (reg. Lee Unkrich și Adrian Molina, 3D), 14:00 – „Overboard: Amnezie cu surprize” (reg. Rob Greenberg, 2D), 17:00 – „Tag/ Tag: Dă-o mai departe” (2D), 20:00 – „Omul Furnică şi Viespea” (3D); Duminică, ora 11:00 – „Coco” (3D), 14:00 – „Tag/ Tag: Dă-o mai departe” (2D), 17:00 – „Omul Furnică și Viespea” (3D), 20:00 – „A Quiet Place: Fără Zgomot! (reg. John Krasinski, 2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

„Năzdrăvanii”, la centrul cultural devean

Micuții din județ sunt așteptați în acest final de săptămână la un spectacol de vis. Este vorba despre „Năzdrăvanii”, eveniment pus în scenă de Showlandia. Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. În cadrul manifestării, copilașii se vor întâlni cu personajele lor favorite din desenele animate (actori deghizați), vor cânta, se vor juca și vor râde preț de 60 minute de neuitat. Prețul unui bilet atât pentru adulți, cât și pentru copii este 15 lei. Biletele vor fi puse în vânzare sâmbătă, de la ora 17:00, la centrul cultural devean. Organizatorii precizează că pentru acest spectacol nu se fac rezervări. Pentru mai multe informații: 0768889471.

Cupa mondială „Transylvania Downhill” în Pasul Vîlcan

Pasionații de adrenalină sunt invitați în weekend la Cupa mondială „Transylvania Downhill”, din cadrul International Downhill Federation. Evenimentul este organizat în premieră în România, de către DEVAstation Longboard Crew (DLC) și A.C.T.I.V. Hunedoara în colaborare cu Primăria municipiului Vulcan și Consiliul Județean Hunedoara și va avea loc în Pasul Vîlcan, în perioada 6-8 iulie. Acțiunea va reuni 250 de participanți din toate colțurile lumii, care se vor întrece pe cel mai rapid traseu de downhill skateboarding din lume. „Sportivii vor beneficia de singurul traseu de longboard din lume unde urcările participanților sunt făcute cu telegondola, fapt care oferă întregii comunități de skateboarding oportunitatea practicării acestui sport la cele mai înalte standarde. Publicul interesat este așteptat să facă parte din rândul spectatorilor privilegiați care pot lua parte la unul dintre cele mai mari evenimente sportive de acest tip din lume. Spectatorii sunt sunt rugați să respecte însă zonele delimitate pentru practicarea sportului în condiții de siguranță, pentru evitarea oricărui pericol”, au anunțat organizatorii. Accesul rutier în stațiunea Pasul Vîlcan va fi limitat în perioada 6-14 iulie 2018, drumul fiind închis pentru circulație, zilnic între orele 09:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00. Primăria Vulcan informează că, în acest interval de timp, accesul în stațiunea Pasul Vîlcan se poate face cu gondola sau cu autoturismele, în afara orelor menționate.

Mocănița circulă toată vara

Mocănița din Țara Moților a fost pusă în funcțiune la începutul lunii iulie și va circula pe toată perioada sezonului de vară. Astfel, până în data de 9 septembrie, în fiecare sâmbătă și duminică, hunedorenii cu mic cu mare, dar și turiștii care ajung în Brad vor putea face o călătorie de vis cu celebrul tren. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632.

Vezi și

Close