glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Filme, premieră teatrală și „Hunedoara’s Art Challenge” în weekend

În acest final de săptămână, cinefilii pot viziona o serie de filme la Cinematograful „Patria” din Deva și la Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara, iar pasionații de teatru sunt așteptați la cel de-al doilea spectacol în premieră la Teatrul de Artă Deva. De asemenea, la Hunedoara are loc cea mai mare întrecere a artiștilor hunedoreni – Hunedoara’s Art Challenge.

„Contract”, în premieră la teatrul devean

Pasionații de teatru sunt invitați la cea de-a doua premieră din stagiunea 2018 -2019 a Teatrului de Artă Deva. Este vorba despre „Contract” (Ultima Dorinţă), un spectacol de Cristina Cozma, în regia lui Mihai Panaitescu. „Într-o lume supertehnologizată, într-un secol în care omenirea s-ar putea instala pe Marte, există încă o meserie arhaică, veche de mii de ani, care va dăinui fără să-și schimbe natura și tradiția: îngijirea bătrânilor la domiciliu. În <Contract>, bătrâna de aproape 90 de ani caută o tânără, pentru îngrijire. Face asta printr-un anunț la ziar. Și așteaptă. În urma anunțului se prezintă o tânără de 30 de ani, cu idei moderne despre viață și societate. Urmează între cele două personaje un schimb de replici amuzant, intelectual, un dialog despre viață, societate, morală și speranță”, a afirmat Denis Dinulescu, scriitor. „Piesa <Contract> este o adâncă introspecție în realitatea cotidiană, în sufletul uman, în năzuințele și bucuriile noastre. Dialogul dintre cele două femei este, credem, unul desăvârșit, digerabil, îndrăzneț și agreabil, care va satisface gusturile spectatorilor indiferent de vârstă”, a menționat regizorul, Mihai Panaitescu. Spectacolul va putea fi urmărit duminică, de la ora 19:00, la teatrul devean. Din distribuție fac parte: Ioana Crăciunescu, Andreea Pascu și Roxana Olșanschi. Prețul unui bilet este 30 lei, respectiv 15 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Rezervările la bilete se pot face la numărul de telefon 0766068728.

Filme la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze o serie de filme în acest weekend, atât la Cinematograful „Patria” din Deva, cât și la „Flacăra” din Hunedoara. Așadar, astăzi, în orașul de la poalele cetății vor putea fi urmărite filmele „Luis și mini-extratereștrii” (regizori Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack, ora 13:00), „Călugărița: Misterul de la mănăstire” (reg. Corin Hardy, ora 15:00), „O simplă favoare” (reg. Paul Feig, ora 17:30) și „Predatorul” (reg. Shane Black, ora 20:00). Sâmbătă și duminică, programul filmelor de la cinematograful devean este următorul: ora 13:00 – „Ploey – Inimă de viteaz” (reg. Arni Asgeirsson), ora 15:00 – „Călugărița: Misterul de la mănăstire”, 17:30 – „O simplă favoare”, iar de la 20:00 – „Predatorul”. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. În ceea ce privește programul filmelor de la cinema-ul din Hunedoara, acesta este următorul: Vineri, ora 14:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (reg, Jon Turteltaub, 3D) 17:00 – „The Predator” (3D), 20:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D); Sâmbătă, ora 11:00 – „Ploey: Inimă de viteaz” (3D), 14:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D), 17:00 – „Alpha” (reg. Albert Hughes, 3D), 20:00 – „The Predator” (3D); Duminică, ora 11:00 – „Ploey: Inimă de viteaz” (3D), 14:00 – „Alpha” (3D), 17:00 – „The Predator” (3D), 20:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

Hunedoara’s Art Challenge

În acest final de săptămână se dă startul la artă. „Artiștii fără scenă” invită toți hunedorenii la cea mai mare întrecere a artiștilor hunedoreni – Hunedoara’s Art Challenge”.„ Pentru că avem oameni talentați am creat special pentru voi Hunedoara’s Art Challenge. Începând cu ora 14:00, până seara la 23:00, noi o să fim în Complexul de agrement Corvina (Ștrandul Corvina), locul unde vă puteți distra la ateliere cum ar fi: caricatură, graffiti, hair wrap. În plus, puteți juca un polo sau un volei în apă ori să câștigați unele premii alături de perosana iubită în cadrul unor concursuri pentru cupluri. Tot challenge-ul din acest eveniment îl poți face chiar tu. Dacă te crezi talentat și ai voce sau cânți la un instrument atunci te așteptăm să te înscrii la concurs și să ne demonstrezi de ce ești în stare. Seara se va încheia cu un concurs pentru dj locali cu tot felul de mixuri ca să fim siguri că te-ai distrat. Taxa va fi de 5 lei pentru toată lumea așa că vă așteptăm cu mult drag să ne susțineți și mai ales să ne susținem împreună <Artiștii fără scenă>”, au anunțat organizatorii.

Vezi și

Close