glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Farmacia din grădină – Nuca neagră

Nuca Neagră este cunoscută pentru proprietățile ei medicinale de secole, ajută în tratarea a numeroase probleme de sănătate, în America preparatele care au în conținut nucă neagră sunt folosite de zeci de ani la tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii, grecii antici și alte civilizații au folosit-o de-a lungul anilor ca tonic general.

Valoarea ei medicinală se datorează faptului că este o adevarată comoară de nutrienți esențiali pentru organism,- minerale, cantități mari de magneziu și potasiu-, acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, proteine și aminoacizi esențiali pe care organismul uman nu-i poate sintetiza, coaja este bogată în antioxidanți, complexul de vitamine B1, B2, B6, vitamina C, beta-caroten, minerale, iod. Este cel mai eficient remediu natural pentru eliminarea viermilor intestinali, are puternice proprietăți antiseptice și antiparazitare pe tractul digestiv și reglează tranzitul intestinal.

Are proprietăți antibacteriene și antifungice, distruge bacteriile Streptococcus faecalis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa,  Proteus vulgaris, Klebsiella pneumonia, – Candida albicans, Penicillium, mucegaiuri, fungi, Aspergillus niger, Aspergillus fumigans

Tinctura de nucă neagră conține extract hidroalcoolic din coajă și fructul verde de nucă neagră,- este detoxifiant, antihelmintic, elimină viermii paraziți, și are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Administrare: luați 2 lingurițe pe zi .

Nuca neagră, cuișoare și pelin sub formă de tinctură, administrată ca tratament distruge un parazit deosebit de periculos pentru organism,- Fasciolopsis buskii-, acesta este cauza declanșării a numeroase forme de cancer, el se poate localiza în stomac, plămâni, ficat, etc. unde împreună cu anumiți factori de mediu propice duc la declanșarea bolilor canceroase.

Tinctura din coaja nucului negru se recomandă a fi administrată ca tratament în eliminarea paraziților intestinali (parazitul Fasciolopsis Buskii, cel care determină apariția diverselor forme cancerigene, Giardoza, Oxiuraza , Ascaridioza, Teniaza, Chist Hidatic).

Coaja de nucă neagră este extrem de bogată în iod și ajută și la buna funcționare a glandei tiroide.

Probleme ale pielii cum ar fi acnee, vezicule, eczeme și chiar pecingine sunt adesea tratate cu praf de coajă de nucă neagră. Pe o serie de afecțiuni ale pielii, coaja de nucă neagră (sub forma de pudră) poate face minuni.

Folosită în uz extern nuca neagră este, de asemenea, de ajutor în tratarea problemelor epidermei, cum ar fi aftele și psoriazis. Se poate trata în mod eficient afecțiuni ale pielii care au rezultat ca urmare a infecțiilor fungice. Unii medici, de asemenea, sugerează pe plan intern, folosirea de extracte de nucă neagră pentru probleme cum ar fi guta, tulburări glandulare și reumatism.