glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Familia Răducu a câştigat Cupa Prieteniei la şah

Douăzeci de familii au participat la o competiţie inedită, „Cupa Prieteniei la Şah” disputată pe echipe/ familii, care a avut loc la Simeria. Organizatori au fost, în parteneriat, Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria şi Clubul de Şah Deva, între care există deja o mai lungă colaboare şahistă.

Specificul acestei acţiuni care a avut loc la Parcul de Afaceri Simeria a constat în faptul că echipele înscrise în concurs au fost alcătuite pe familii, câte un junior sub 16 ani plus un alt membru al familiei (părinte, bunic/ bunică, unchi/ mătuşă, după caz). S-a jucat junior vs. juniori şi adult vs. adult într-un turneu open de şah rapid, cinci runde în sistem elveţian, cu 10 minute + 5 secunde/ mutare pentru fiecare sportiv.
În clasamentul Cupei Prieteniei, pe primul loc a terminat familia Răducu cu maxim de puncte, 10, urmată de familiile Răcăşan cu 7 puncte şi Lupşe cu 6 puncte. Cel mai bun junior a fost desemnat, în mod firesc, Răzvan Răducu, care a câştigat nu doar primul loc în concurs ci şi toate partidele disputate.
Organizatorii au acordat premii pentru locul întâi la patru categorii de vârstă, pentru juniori sub 16 ani, sub 12 ani, sub 10 ani şi sub 8 ani. Distincţiile au constat în cupe şi medalii, plus premii surpriză oferite copiilor, iar toţi copiii înscrişi în concurs au primit diplome de participare. Alexia Lugojan a primit premiul la categoria U-16, Filip Răcăşan la U-12, Ionică Lupşe la U-10, iar Luca Ardelean la cea mai mică dintre categoriile de vârstă, U-8 ani.
Nu încheiem fără să amintim şi arbitrii concursului, pe Iuliu Hegedus, Cosmin Tătăruş şi Daniel Lungu, din partea Clubului de Şah Deva.

Back to top button
Close
Close