glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Etapă cu derby în devans în Liga a patra

Două meciuri ţin capul de afiş al etapei a 11-a din Liga a patra, atât prin echilibrul dat de valoarea echipelor care se întâlnesc cât şi de poziţiile lor în clasament, însă fără îndoială unul dintre acestea se detaşează din întreg programul rundei.

Este vorba de derbyul care se joacă astăzi pe stadionul „Michael Klein”, în devans faţă de restul etapei, între CS Hunedoara şi Retezatul Haţeg. De rezultatul acestuia poate depinde în bună măsură stabilirea liderului la finalul turului (în caz de victorie a gezdelor) sau echilibrarea şi mai mult a luptei pentru titlu (la un succes al oaspeţilor).

În rest, runda pare uşor atipică deoarece în patru meciuri din şapte formaţiile oaspete pleacă din postura de favorite certe. Pe lângă acestea şi pe lângă jocul de la Hunedoara mai avem un foarte interesant Dacia Orăştie – Hercules Lupeni şi un meci de 1 solist, cel dintre Şoimul Băiţa şi Minerul Uricani.

CS Hunedoara (locul 1, 25 de puncte) – Retezatul Haţeg (locul 3, 22 de puncte)

Ambele echipe au adunat serii impresionante de victorii, singurele puncte pierdute de ele fiind la începutul campionatului: Hunedoara în etapa a doua un egal la Băiţa, Retezatul înfrângere în prima etapă cu Inter şi egal la Lupeni în etapa a patra. De atunci cele două au bătut tot, chiar la scoruri foarte mari, ceea ce nu face decât să adauge un argument în plus pentru a urmări acest meci.

Dacia Orăştie (locul 7, 16 puncte) – Hercules Lupeni (locul 6, 17 puncte)

Pentru a nu pierde şi mai mult contactul cu ocupantele podiumului, fiecare dintre combatante are nevoie de cele trei puncte din această întâlnire. Gazdele vin după o înfrângere oarecum neaşteptată la Certej în etapa trecută, oaspeţii după un succes acasă cu Şoimul, însă precedenta deplasare a însemnat un eşec la Hunedoara care a pus practic capăt speranţelor de a recuceri titlul judeţean după un an de pauză.

Şoimul Băiţa (locul 8, 15 puncte) – Minerul Uricani (locul 14, 4 puncte)

Singurul joc din această rundă în care gazdele sunt favorite uriaşe. În restul partidelor, după cum spuneam mai sus, oaspeţii au prima şansă, date fiind diferenţele cel puţin aparente dintre oponente:

Universitatea Petroşani (locul 15, un punct) – Gloria Geoagiu (locul 4, 18 puncte)

Mihai Viteazu Vulcan (locul 12, 6 puncte) – Victoria Călan (locul 5, 18 puncte)

Cetate Deva II (locul 11, 6 puncte) – Aurul Brad (locul 9, 11 puncte)

Jiul Petroşani (locul 13, 4 puncte) – Aurul Certej (locul 10, 11 puncte)

Back to top button