glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate merge la Jimbolia după trei puncte

„Dacă nu putem să facem 13 puncte în ultimele cinci etape, măcar 15 să scoatem!”, spunea cu umor Sorin Cornea, antrenorul principal al CNS Cetate Deva, referitor la programul echipei sale din acest final al turului de campionat. Şi trebuie să recunoaştem că pentru o echipă care a învins în ultimele meciuri Craiova, Ghiroda şi Reşiţa, a arătat o bună formă de joc şi e cu moralul la cote înalte, nu e deloc imposibil să treacă şi de Becicherecu, juniorii Timişoarei, Lugoj, Cermei şi Hermannstadt II.

Primul hop în calea îndeplinirii acestui obiectiv pare şi cel mai uşor. Cetate întâlneşte astăzi de la ora 14, în deplasare, pe Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, formaţie care îşi dispută jocurile considerate acasă la Jimbolia. Dacă echipa timişeană are cea mai lungă denumire din toată liga a treia, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre lista de jucători disponibili, în ultimul meci antrenorul Cătălin Teodorescu fiind nevoit să improvizeze cu un portar pe post de fundaş (!) din cauza lipsei de efectiv.

Cu ochii şi la adversarele din lupta pentru podium

Datele de la care pleacă această întâlnire arată şi ele un pronunţat dezechilibru. Cetate ocupă locul 7, cu 15 puncte din nouă meciuri, are patru victorii, trei egaluri şi două înfrângeri, golaveraj 15 – 12, la doar două puncte de podium; Becicherecu este ultima clasată în seria a patra, cu zero puncte, nouă înfrângeri din tot atâtea partide şi un golaveraj care nu mai necesită comentarii, 2 – 34. Mai mult, adversara de astăzi a devenilor poate fi depunctată începând din această lună pentru neplata unor datorii, aşadar situaţia lor este încă şi mai complicată, dacă aşa ceva e posibil.

În restul etapei a 11-a, de la aceeaşi oră cu meciul lui Cetate este programat un derby veritabil, cu implicaţii în lupta pentru poziţiile fruntaşe în serie: CSM Lugoj (16 puncte, locul 4) – CS Naţional Sebiş (17 puncte, locul 3). Tot astăzi se joacă şi un meci al codaşelor, între Centrul Naţional de Pregătire Timişoara şi CS Internaţional Băleşti, ambele cu câte 7 puncte, ocupantele locurilor 14, respectiv 13 în clasament.

Mâine au loc celelalte patru partide ale etapei. CSU Craiova II (locul 2, 20 de puncte din 10 meciuri) întâlneşte pe teren propriu pe ACSO Filiaşi (locul 6, 16 puncte), iar ACS Ghiroda (locul 5, 16 puncte din 10 meciuri) joacă acasă cu Şoimii Lipova (locul 11, 9 puncte din 10 meciuri). CSM Şcolar (locul 8, 14 puncte) e mare favorită la Reşiţa în faţa lui Millenium Giarmata (locul 12, 8 puncte), în timp ce vecinele de clasament Cermei (locul 9, 13 puncte) şi Hermannstadt II (locul 10, 10 puncte) promit o dispută echilibrată, cu un mic avantaj de partea gazdelor. Liderul detaşat al seriei, ACS Şirineasa, stă în această etapă.

Back to top button