glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Edilii Devei sunt „traşi de mânecă” de locuitorii Sântuhalmului

La aproape cinci luni după alegeri, noii şefi ai Primăriei Deva au găsit timp pentru a asculta şi problemele locuitorilor din Sântuhalm: canalizări defectuoase, uliţe încă neasfaltate şi un DN 7 de coşmar care trece prin sat. Oamenii speră, deşi sunt cam sceptici acum pentru că se apropie altă campanie electorală. Noii edili – şefi ai reşedinţei de judeţ promit.

Duminică a avut loc, la Sântuhalm, o întrevedere destul de tensionată a reprezentanţilor Primăriei Deva cu locuitori ai satului amintit. Exasperaţi de ineficienţa (sau indiferenţa) cu care Primăria Deva a tratat problemele din Sântuhalm, în mandatul lui Petru Mărginean, localnicii au constituit şi o asociaţie („Astra”) prin intermediul căreia vor să-şi apere mai bine drepturile şi interesele legale. Întrevederea de duminică după-amiaza s-a finalizat cu o singură concluzie: sunt probleme serioase la Sântuhalm, dar mai e nevoie de încă o întrunire. „A rămas ca locuitorii din Sântuhalm să întocmească un document în care să expună clar problemele cu care se confruntă. În baza acelui document, mâine, (astăzi) la ora 12.00, la Primăria Deva se va desfăşura o a doua întrunire, la care, alături de o delegaţie a locuitorilor din Sântuhalm, vor participa şi directorul tehnic dar şi arhitectul – şef, pentru a se stabili care sunt paşii de urmat pentru rezolvarea lor. De ce abia acum la Sântuhalm? Pentru că avem peste tot probleme de discutat şi rezolvat şi la Cozia, şi la Archia, şi în oraş, iar toate zonele municipiului sunt importante şi prezintă nevoi urgente”, spune viceprimarul Devei, Răzvan Mareş.

Mai întâi străzi şi canalizare, mai târziu „polivalenta”

În Sântuhalm, refacerea canalizării s-a lăsat şi cu un şanţ permanent de-a lungul străzii principale a satului
În Sântuhalm, refacerea canalizării s-a lăsat şi cu un şanţ permanent de-a lungul străzii principale a satului

Se pare că, în rândul localnicilor din Sântuhalm, spiritele s-au cam „încins” mai ales după ce conducerea Primăriei Deva a anunţat că intenţionează să ridice în apropierea localităţii o sală polivalentă cu cel puţin 3.000 de locuri, sute de locuri de parcare şi alte facilităţi. Pe bună dreptate, oamenii şi-au pus problema la modul „de ce să facem sală polivalentă, când noi încă înotăm prin noroaie?!”. Da, o bună parte dintre uliţele satului sunt încă neasfaltate. Cele asfaltate au problemele lor. De exemplu, şanţurile apărute în asfalt după ce extinderea/reabilitarea reţelei de canalizare a fost făcută defectuos, sau lipsa unui trotuar decent şi care să prezinte un minim de siguranţă pentru pietoni, pe marginea DN 7. „Am cerut şi cerem construirea unui sens giratoriu în locul intersecţiei semaforizate cu drumul spre Hunedoara. Cerem îngustarea DN 7 la trei benzi pentru a se putea construi trotuare cu parapeţi de protecţie, astfel încât să nu ne mai fie groază să mergem pe jos, pe marginea drumului. Cerem refacerea carosabilului de pe DN 7 astfel încât să nu ne mai curgă apa în curţi. Cerem ca asfaltarea străzilor din sat să fie făcută aşa cum trebuie: cu rigole şi trotuare. Sunt multe doleanţe cu care ne vom prezenta mâine (astăzi – n.red.) în faţa reprezentanţilor Primăriei Deva”, spune Cornel Igna, preşedintele Asociaţiei „Astra” din Sântuhalm.

Tags

2 Comments

  1. Aveau timp cei din Santuhalm sa-i traga de maneca, timp de 16 ani… Doar au fost pacaliti mereu, la fel ca toti ceilalti locuitori ai Devei. Acum e mai usor sa-i tragi de maneca, avand in vedere ca nu sunt decat niste condamnati in posturile de edili…

Back to top button
Close
Close