glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ecologizare pe drumul Muncelului (Galerie foto)

Peste 40 de copii şi adulţi din Veţel s-au pus duminică pe strâns gunoaiele lăsate de alţii pe marginile drumului care duce spre Muncelu Mic. Şi au avut ce strânge.

Peste 20 de metri cubi de gunoi s-au adunat ieri, în doar câteva ore, de pe marginile drumului judeţean ce face legătura între Veţel şi Muncel. Voluntari mobilizaţi de câţiva localnici ai satului Veţel au muncit de zor pentru a aduna resturile lăsate în special de „grătărişti” de-a lungul verii şi toamnei trecute. Copiii au fost protagoniştii iniţiativei. Primăria comunei a asigurat logistica necesară (saci, mănuşi, unelte), transportul deşeurilor adunate, dar şi câţiva voluntari în plus.
„Cu câteva zile în urmă am ieşit în zonă cu căţelul, la plimbare. Am văzut care e situaţia şi, împreună cu alte persoane din sat, am decis să iniţiem acţiunea «Veţel curat». Au venit foarte mulţi copii, ceea ce mă bucură, pentru că ei sunt generaţia viitoare şi odată cu ei se vor schimba lucrurile şi în România. Au fost şi mici dificultăţi la început: unii oameni spuneau «de ce nu adună Primăria», iar noi le răspundeam că Primăria nu poate să angajeze pe cineva să stea de pază în acea zonă, 24 de ore din 24. Alţii spuneau «Dar eu ce câştig», nu înţelegeau ce înseamnă, de fapt, voluntariatul. Pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri am reuşit să facem curat”, spune unul dintre iniţiatorii acţiunii de voluntariat.