glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Echipa de alpiniști a ISU Hunedoara, pe locul al III-lea la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime

Echipa de alpiniști a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a clasat pe locul al 3-a la un concurs internațional destinat pompierilor profesioniști, voluntari sau privați, alpiniștilor utilitari și forțelor speciale ale armatei.

Echipa hunedoreană a fost formată din Iulian Spătaru, Andrei Chirilă, Varga Zsolt, Florin Gavrilă, Daniel Sonoc, Marian Albu și paramedicul Cristian Albu.

Competiția, care s-a desfășurat pe durata a trei zile, la Brașov, a strâns la start 50 de participanți care au participat la acțiuni complexe de salvare de la înălțime. Prima probă a implicat preluarea unei victime și transportul acesteia pe o targă prin spații înguste, iar a doua probă a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconștientă, blocat în coardă pe un versant.

În competiție s-au înscris șase echipe de intervenție din județele Hunedoara, Neamț și Brașov și din Polonia și Turcia.

“Performanța alpiniștilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregătire și a seriozității lor”, a declarat șeful ISU Hunedoara, Viorel Demean.

Tags
Back to top button
Close
Close