glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

(P) Crucea Rosie si ProtectKronos au incheiat un acord pentru a sprijini concursul „Sanitarii Priceputi”, editia de Hunedoara

Concursul de educatie sanitara pentru copii Sanitarii Priceputi va avea loc in data de 25 mai 2019, in Petrosani, judetul Hunedoara. Avand deja 57 de ani de activitate, acest concurs pentru acordarea primului ajutor s-a desfasurat fara intrerupere de-a lungul timpului in scolile din Romania, inca din 1962.

Competitia se va desfasura in municipiul Petrosani, cu participarea voluntara a elevilor, fiind organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, in acest an, alaturi de aportul dat de Primaria municipalitatii, participantii vor beneficia de echipamente de protectie marca ProtectKronos, firma romaneasca producatoare de confectii, cu peste 25 de ani de experienta in domeniu.

S.C. Protect Kronos Impex S.R.L., producator de echipamente de protectie si haine de lucru, este o societate cu raspundere limitata cu capital integral privat, care activeaza pe piata de profil din Romania inca din anul 1992. Firma are implementate si mentine sisteme de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008 atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare Rocert in domeniul confectionarii de echipamente de protectie a muncii, haine de lucru si alte confectii.

Prin urmare, echipamentele de protectie realizate de ProtectKronos au un grad inalt de calitate, fiind confectionate din materiale rezistente si durabile, potrivite unui astfel de eveniment.

Educatia pentru sanatate se incadreaza in activitatile traditionale ale Crucii Rosii Romane. De-a lungul timpului, actiunile Crucii Rosii Romane au contribuit la prevenirea si combaterea unor epidemii si nu numai.

Pe data de 7 mai 1877, Romania a devenit semnatara a Conventiei de la Geneva privind Crucea Rosie Internationala. Scopul acestei organizatii este de a alina suferinta umana, de a fi aproape de comunitate, de a fi un sprijin pentru categoriile sociale defavorizate, contribuind la sansa acestora, a oamenilor mai putin norocosi, la o viata cat mai demna.

In 1962, concursul „Sanitarii priceputi” s-a nascut din necesitatea de a oferi copiilor si tinerilor cunostinte suplimentare celor primite in familie si la scoala, precum si informatii despre modul in care isi pot apara sanatatea sau despre cum pot salva viata cuiva aflat in pericol, ca urmare a accidentelor si imbolnavirilor.

In prezent, Crucea Rosie Romana ajunge in fiecare an la mai mult de 600.000  de persoane, oferind asistenta umanitara adaptata la nevoile comunitatilor din intreaga tara. De la interventia si pregatirea populatiei in situatii de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educatie pentru sanatate pana la programe sociale care acopera in primul rand nevoile de baza ale populatiei vulnerabile, organizatia ajuta oamenii sa se pregateasca, sa gestioneze si sa se recupereze dupa un dezastru sau o criza. Pentru copiii si tinerii proveniti din familii nevoiase, Crucea Rosie Romana a infiintat mai multe centre comunitare de zi (Centrul EGAL), unde acestia beneficiaza de hrana calda si servicii de dezvoltare a abilitatilor de viata.

In concluzie, alaturi de producatorul de echipamente de protectie ProtectKronos si Crucea Rosie, cei mici au acum ocazia sa participe la cel mai captivant concurs desfasurat luna aceasta in Romania!

Back to top button
Close
Close