glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Durere fără margini. Copilul înecat la Aqualand s-a stins din viață

Copilul în vârstă de șase ani, care s-a înecat într-un bazin al complexului Aqualand Deva, în a doua zi de Crăciun, a murit. Micuțul, în comă de gradul IV, a fost transferat, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul Clinic de Copii Bega din Timişoara în speranța că medicii de acolo îl vor putea salva. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, inima copilului a încetat să mai bată.

S-a înecat de Crăciun și a murit de Bobotează

Copilul s-a înecat în a doua zi de Crăciun, în jurul orei 15.30, în „bazinul intermediar” al Aqualand Deva, bazin a cărui adâncime este de aproximativ 1,5 metri. Acesta a fost scos din apă de personalul complexului care a şi început manevrele de resuscitare, manevre continuate apoi de echipajele ambulanţelor sosite la locul incidentului. Iniţial, copilul a fost internat la Spitalul din Deva, iar ulterior a fost transferat la Timișoara cu un elicopter SMURD. După aproximativ două săptămâni de eforturi medicale, starea micuțului nu s-a îmbunătățit deloc, iar în 6 ianuarie – de Bobotează – a pierdut lupta cu viața. „Copilul a murit duminică seara, chiar de Bobotează. De la început a fost un caz depășit medical, starea copilului fiind deosebit de gravă. A avut o afecțiune neurologică severă în urma incidentului și deși medicii au încercat aproape două săptămâni să-i salveze viața, din nefericire nu s-a mai putut face nimic pentru el. Starea lui de sănătate nu a evoluat într-un mod pozitiv, a făcut stop cardio-respirator și în cele din urmă a murit”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” șeful secției de pediatrie a Spitalului Clinic de Copii Bega din Timişoara, dr. Liviu Pop.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma incidentului, poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a stabili cum a fost posibil ca, minute bune, niciun adult să nu sesizeze dispariţia băiatului. Atunci, atât reprezentanţii Aqualand Deva, cât şi cei ai Primăriei au afirmat că minorul nu era supravegheat de aparţinători în momentul în care s-a produs incidentul, iar complexul era destul de aglomerat la acea oră. În cauză, polițiștii timișoreni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în care se efectuează cercetări in rem (asupra faptei). „Dosarul va fi ulterior declinat la Deva pentru continuarea cercetărilor, pentru că acolo s-a petrecut fapta. Copilul a decedat în spital, la Timişoara, pe data de 6 ianuarie”, au precizat surse judiciare.