glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

După furtună, revine canicula. Cod galben, timp de două zile, în județ

După două zile de răcoare, temperaturile cresc din nou până la 37 de grade. Meteorologii anunță iarăși un val de căldură, care va persista până la finalul săptămânii. Județul Hunedoara este, de miercuri, din nou, sub cod galben de caniculă, avertizare care va fi valabilă cel puțin până joi, inclusiv.

În cursul zilei de miercuri, valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Joi, în județul Hunedoara va fi, din nou, cod galben de caniculă. Astfel, în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii. În zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Tags