glasul-hd.ro Web analyticsInfracționalitate

După ce au fost condamnaţi definitiv de către instanţa de judecată, doi bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti, în urma unor acţiuni, şi depuși în penitenciarul Deva.

  • În data de 15.01.2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au organizat o acţiune în urma căreia au depistat, pe o stradă din localitate,  un bărbat în vârstă de 45 de ani, condamnat definitiv de instanţa de judecată la o pedeapsă privativă de libertate de un an şi șase luni,  pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Față de cel în cauză, Judecătoria Petroşani a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii în  data de 11.12.2018, iar întrucât bărbatul se sustrăgea executării pedepsei, a fost dat în urmărire naţională şi internațională.

Bărbatul a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei.

 

  • Tot ieri, în urma unei acțiuni, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Deva au depistat pe raza municipiului Deva un tânăr de 27 de ani, condamnat la data de 14.01.2020, de Judecătoria Deva, la opt luni de închisoare cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea de infracțiunii de furt calificat.

În urma verificărilor efectuate, tânărul nu a fost depistat iniţial depistat la domiciliu, motiv pentru care a fost solicitată urmărirea națională a acestuia.

Şi acesta a fost depus în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei privative de libertate.

 

  • La data de 14.01.2020, în jurul orei 03:20, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 30 de ani, din judeţul Brașov, cu privire la faptul că în noaptea de 14.01.2020, în timp ce se afla într-un apartament închiriat, în municipiul Deva, împreună cu un tânăr de 26 de ani, a fost agresată şi deposedată de o sumă de bani.

Femeia le-a declarat poliţiştilor că, pe fondul unor neînțelegeri avute cu un bărbat (a cărui identitate nu a putut-o preciza) cu privire la o sumă de bani, aceasta a părăsit apartamentul, însă a revenit la scurt timp și a intrat în locuinţă  însoțit de trei persoane. Una dintre cele patru persoane le-a aplicat femeii şi tânărului de 26 de ani mai multe lovituri, le-au sustras 200 de lei, după care au părăsit apartamentul.

În cauză, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor, în data de 15.01.2019, poliţiştii au identificat şi au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de trei dintre prezumtivii autori ai faptei (cu vârste cuprinse între 31 şi 47 de ani).

În dimineața zilei de 16.01.2019, a fost identificat şi bărbatul care a avut neînțelegerea iniţială cu privire la suma de bani datorată femeii (un cetăţean italian în vârstă de 45 de ani), care a fost condus la  sediul Poliţiei, pentru a fi audiat cu privire la comiterea infracţiunii de complicitate la comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Cei trei bărbaţi faţă de care poliţiştii au luat  măsura preventivă a reținerii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva cu propuneri corespunzătoare.

Back to top button