glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Duminică și luni, zonele verzi din Deva vor fi deratizate

Primăria Municipiului Deva și operatorul Serviciului de Salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare al municipiului Deva – S.C. CORAL IMPEX SRL vor demara o nouă acțiune de deratizare a zonelor verzi de pe raza municipiului Deva.

Duminică – 12 august și luni – 13 august 2018, echipele speciale vor deratiza, începând cu ora 9:30 zonele verzi din oraș. Vor fi instalate stații de intoxicare a rozătoarelor. Acestea sunt dispozitive special create, unde se pune momeala pentru rozătoare și care este verificată și completată la anumite intervale de timp. Șoarecii și șobolanii consumă mult mai rapid hrana respectivă în spații acoperite, unde nu se simt amenințați. Gradul de consum al momelii poate determina nivelul de infestare cu rozătoare din zona respectivă.

Deratizarea este importantă pentru reducerea populației de șoareci și șobolani. Rozătoarele produc pagube materiale dar, totodată, constituie un pericol pentru sănătate. Ele transmit numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave. De aceea, combaterea rozătoarelor trebuie efectuată pe tot parcursul anului.

Verificarea şi recepţia lucrării de deratizare şi dezinsecţie se vor face marţi, 21 august, în locurile în care au fost instalate staţiile de intoxicare a rozătoarelor. Acolo unde se va constata că momeala pusă pentru rozătoare a fost consumată, aceasta se va completa. Din comisia de recepţie a lucrării vor face parte reprezentanţi ai Primăriei municipiului Deva şi ai operatorului Serviciului de Salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare Coral Impex SRL.

În cazul că vremea – condiţiile meteo – nu va permite acest lucru, acţiunea de dezinsecţie şi deratizare va fi reprogramată pentru altă dată, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Deva.

Back to top button
Close
Close