glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Două locuri 5 la Campionatul European de karate WKF

Luna aceasta s-au desfăşurat la Aaborg, în Danemarca, Campionatul European de Karate WKF pentru sportivi sub 21 de ani. Din lotul prezentat de România la ediţia din acest an au făcut parte şi două sportive legitimate la CSM Jiul Petrosani, antrenate de profesorul Radu Polifronie.
Andreea Polifronie a evoluat la categoria kumite – 55 kg, iar Miruna Mălăuţă la categoria kumite – 61 kg, unde au terminat fiecare pe locul 5. Ambele karateka abia au împlinit 18 ani şi sunt componente ale lotului naţional de junioare al României.
Miruna Mălăuţă a câştigat primul meci cu o sportivă din Finlanda, apoi a trecut cu 4 – 1 în turul al doilea de o sportivă din Georgia. În turul al treilea a pierdut discutabil cu 2 – 3 în faţa unei reprezentante a Italiei şi a mers în recalificări. Aici Mălăuţă a câştigat cu 2 – 1 un prim meci cu o adversară din Bulgaria, dar a pierdut lupta pentru medalia de bronz, fiind învinsă cu 4 – 2 de campioana europeană de la ediţia precedentă.
Andreea Polifronie a condus o jumătate din primul meci cu reprezentanta Luxemburgului, însă de experienţă la acest nivel a făcut-o să piardă cu 1 – 2 în faţa unei sportive mult mai experimentată. Polifronie a avut de tras în recalificări, unde a câştigat totul până la meciul pentru medalia de bronz, pierdut într-un mod dramatic. Având în vedere că ambele sportive au concurat la U-21 deşi au doar 18 ani, speranţele pentru medalii în viitoarele competiţii internaţionale rămân intacte.