glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Dosar penal pentru viceprimarul comunei Bănița

Viceprimarul comunei Bănița, Ionel Burlec, este acuzat de braconaj, alături de alte șase persoane. Burlec susţine însă că la mijloc ar fi vorba doar de o neînţelegere.

IPJ Hunedoara a anunţat că poliţiştii Serviciului Arme, Explozibil din cadrul instituţiei amintite, în cadrul unei acţiuni derulate în comun cu Jandarmeria, luni, „au identificat în locul denumit Jigoru situat în Fondul Cinegetic nr. 61 Bănița, județul Hunedoara, şase persoane care deţineau permise de arme şi vânătoare şi o persoană care nu deţinea permis pentru armă şi nici permis de vânătoare. Susnumiții efectuau o acțiune de vânătoare cu arme și muniție de vânătoare asupra lor în Fondul Cinegetic, nr. 61 Bănița gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Hunedoara fără a deține autorizație de vânătoare. În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de persoanele susmenționate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic fiind ridicate în vederea cercetării un număr de 7 arme de vânătoare și 65 bucăţi de cartușe de vânătoare aferente”.

Suspecţii spun că doar au vrut să vadă cum e drumul

Aflat printre cei şapte suspectaţi de braconaj, viceprimarul comunei Bănița, Ionel Burlec, spune însă că toată întâmplarea este doar o neînțelegere: „Autorizația (de vânătoare – n.red.) a existat doar că nu a fost semnată. Documentul respectiv a fost emis pe numele meu în calitate de organizator, deci nu a fost vorba de braconaj. Ne-am dus doar să vedem dacă e deschis drumul, nu am început vânătoarea. Mașinile au fost lăsate la drum și urma să ne întoarcem, să ne întâlnim acolo și să semnăm”.
Viceprimarul comunei Băniţa, Ionel Burlec, fost consilier județean, a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpă în anul 2017. Acesta a fost implicat, în calitate de șofer, într-un accident rutier în urma căruia a decedat un motociclist din Petrila. În urma procesului, Ionel Burlec a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani.

Vezi și

Close